Εντολή για χερσαία εισβολή στη Γάζα έδωσε ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, έδωσε εντολή για χερσαία επίθεση των ισραηλινών στρατευμάτων κατά της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του. 

"Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας έδωσαν εντολή στο στρατό να επιτεθεί από εδάφους απόψε το βράδυ για να χτυπηθούν τα τούνελ των τρομοκρατών από τη Γάζα προς το Ισραήλ" αναφέρει η ανακοίνωση. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, μεγάλος όγκος στρατευμάτων έχει συγκεντρωθεί στα σύνορα Γάζας - Ισραήλ ενώ πολεμικά πλοία έχουν παραταχθεί στην ακτογραμμή. 

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την εντολή για χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, η Χαμάς δήλωσε ότι η κίνηση του Ισραήλ είναι μια "ηλίθια απόφαση" που θα έχει "τρομερές συνέπειες".

Εν αντιθέσει με άλλες επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών, καμία προειδοποίηση δεν εκδόθηκε προς τους Παλαιστινίους προκειμένου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ακόμη όμως και αν είχε εκδοθεί, οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν δίοδο διαφυγής: τα χερσαία σύνορα είναι περικυκλωμένα ενώ κλειστός είναι και ο δρόμος προς τη θάλασσα αφού έχει αναπτυχθεί το ναυτικό. Μόνη δίοδος είναι το πέρασμα προς την Αίγυπτο που όμως πλέον δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τη ροή των αμάχων. 

Δείτε ακόμη: Γάζα-Συγκλονιστική εικόνα: Παιδιά τρέχουν λίγο πριν τα χτυπήσει βόμβα

Από την 8η Ιουλίου οι μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς έχουν ρίξει περισσότερες από 1.200 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ και ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει διεξαγάγει 1.500 επιδρομές εναντίον της Γάζας.

Οι Παλαιστίνιοι μετρούν πλέον περισσότερους από 230 νεκρούς, πολλοί άμαχοι και μικρά παιδιά, ενώ το Ισραήλ ένα νεκρό από ρουκέτα της Χαμάς. 

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ RT