Εκατόμβη νεκρών θρηνεί και πάλι η Γάζα

Περισσότερους από 100 νεκρούς και νέες καταστροφές σε υποδομές θρηνεί για ακόμη μια φορά η Λωρίδα της Γάζας που σφυροκοπείται από την ισραηλινή αεροπορία.

O Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε πως περισσότεροι από 1.000 στόχοι έχουν πληγεί στη Γάζα και πως δεν αποκλείεται χερσαία επιχείρηση. 

Τα ισραηλινά αεροσκάφη χτυπούν αδιακρίτως και στόχοι τους έχουν γίνει νοσοκομεία, νεκροταφεία, τεμένη ακόμη και καφετέριες που συγκεντρώνονται άμαχοι πολίτες.

Σε πολλές χώρες του κόσμου, μέχρι και τη μακρινή Ινδονησία, πολίτες κατεβαίνουν στους δρόμους ζητώντας να σταματήσουν οι ανελέητοι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας. 

Με εκτόξευση ρουκετών προς το διεθνές αεροδρόμιο του Ισραήλ, Μπεν-Γκουριόν, απειλεί η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς. Η Χαμάς προειδοποιεί τις αεροπορικές εταιρείες να μην εκτελούν πτήσεις.

Οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες συνεχίζουν τις πτήσεις τους, παρά τις καθημερινές πλέον εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του Τελ Αβίβ, οι οποίες είτε αναχαιτίζονται από την ισραηλινή αντιπυραυλική άμυνα είτε πέφτουν σε περιοχές όπου δεν προκαλούν θύματα.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής Αερολιμενικής Αρχής δήλωσε πως μια σειρήνα ήχησε στο Μπεν-Γκουριόν και πως κάθε δραστηριότητα διακόπηκε για περίπου 10 λεπτά, αλλά πρόσθεσε πως επρόκειτο για ένα γενικό συναγερμό στην περιοχή του Τελ Αβίβ και δεν αφορούσε άμεση απειλή για το αεροδρόμιο.