Οργή και αγωνία για τις 240 μαθήτριες της Νιγηρίας

Σάλο έχει προκαλέσει έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, σύμφωνα με την οποία ο στρατός της Νιγηρίας είχε ειδοποιηθεί για την επικείμενη απαγωγή των κοριτσιών από το οικοτροφείο τους στην πόλη Τσιμπόκ στις 14 Απριλίου, αλλά δεν έκανε τίποτα για να την αποτρέψει. 

Η Μισέλ Ομπάμα δήλωσε σήμερα "εξοργισμένη" από την απαγωγή των μαθητριών, εκφωνώντας η ίδια το εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό μήνυμα του Αμερικανού προέδρου. ""Θέλω να γνωρίζετε ότι ο Μπαράκ έχει καθοδηγήσει την κυβέρνησή μας να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Νιγηρίας να βρεθούν αυτά τα κορίτσια και να επιστραφούν στα σπίτια τους. Σε αυτά τα κορίτσια ο Μπαράκ κι εγώ βλέπουμε τις ίδιες μας τις κόρες. Βλέπουμε τις ελπίδες τους, τα όνειρά τους και μπορούμε να φανταστούμε την αγωνία που περνούν αυτή τη στιγμή οι γονείς τους", είπε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.  

 

Το σημειωματάριο της Χάουα Ντακάι, μία από τις μαθήτριες που απήχθησαν και αγνοείται. Ο πατέρας της λέει ότι η Χάουα ήθελε να γίνει νοσοκόμα ή οικονομολόγος

Εν τω μεταξύ, παρόλο που η Μπόκο Χάραμ ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή των κοριτσιών και ο ίδιος ο ηγέτης της δήλωσε ότι σκοπεύει να τα πουλήσει ως "νύφες" σε γειτονικές χώρες, ο πρόεδρος της Νιγηρίας, Γκούντλακ Τζόναθαν, είπε ότι θεωρεί πως οι απαχθείσες μαθήτριες βρίσκονται ακόμη στη χώρα.  

Την ίδια ώρα, Αμερικανοί και Βρετανοί εμπειρογνώμονες έφθασαν χθες στη Νιγηρία για να συμμετάσχουν στις έρευνες για την απελευθέρωση των μαθητριών, καθώς η κυβέρνηση της χώρας κατηγορείται για αργοπορημένη αντίδραση.