Αεροπλάνο Μαλαισία: Μόνο δελφίνια βρήκαν οι έρευνες στον Ινδικό

Με τις πρώτες αχτίδες του ήλιου σηκώθηκαν και πάλι τα αεροπλάνα για να "χτενίσουν" τον Ινδικό Ωκεανό αναζητώντας τα δυο αντικείμενα που είδε ο δορυφόρος και πιθανολογείται ότι μπορεί να είναι συντρίμμια του εξαφανισμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines.

Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα ( AMSA ) έχει στείλει τέσσερα αεροσκάφη στην περιοχή, 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πέρθης, για να ερευνήσουν μια έκταση 23.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν και ήδη αύριο Σάββατο θα φθάσουν στην περιοχή ακόμη ένα αυστραλιανό πολεμικό σκάφος, το HMAS Success, και ένα νορβηγικό πλοίο. Θα λάβουν επίσης μέρος στην έρευνα και αεροσκάφη της Νέας Ζηλανδίας και των ΗΠΑ.

Τις ελπίδες αναπτερώνει και η βελτίωση του καιρού που αναμένεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τους Αυστραλούς τα αεροπλάνα πετούν μόλις εκατό μέτρα πάνω από την θάλασσα.

Επί πλέον, λόγω της μεγάλης απόστασης, κάθε αεροπλάνο που λαμβάνει μέρος ερευνά την περιοχή μόνο για δυο ώρες γιατί θα πρέπει να επιστρέψει στη στεριά για ανεφοδιασμό.

Επί πλέον, όπως εξηγούν οι Αυστραλοί, τα θαλάσσια ρεύματα μπορεί να έχουν απομακρύνει τα αντικείμενα από το σημείο που εντοπίστηκαν στις 16 Μαρτίου.

Για την ώρα πάντως το μόνο που έχουν εντοπίστε τα συνεργεία που ερευνούν στον Ινδικό είναι ένα φορτηγό πλοίο και κάποια… δελφίνια!