Δοκιμάζοντας τις Ιδέες σας Στην Πράξη

Τα νομίσματα αποτελούν μια ανοιχτή αγορά, όπως οι μετοχές, τα ομόλογα, οι υπολογιστές, τα αυτοκίνητα και πολλά άλλα αγαθά και υπηρεσίες. Η αξία ενός νομίσματος παρουσιάζει διακυμάνσεις ανάλογα με τη ζήτηση και την προσφορά, όπως και τα υπόλοιπα. Εάν κάποιος παράγοντας οδηγήσει σε αύξηση της προσφοράς ή μείωση της ζήτησης για ένα νόμισμα, η τιμή του νομίσματος θα υποχωρήσει. Για παράδειγμα, όταν η Ελλάδα βρέθηκε στα πρόθυρα της πτώχευσης λόγω του χρέους της, απείλησε τη σταθερότητα του ευρώ και οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο πούλησαν το ευρώ.

Λόγω της έντονης αύξησης στις πωλήσεις του ευρώ και την εμφανή μείωση της ζήτησης του, το ευρώ υποχώρησε σημαντικά έναντι του δολαρίου και των άλλων νομισμάτων.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του forex είναι ότι μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πουλήσει, οποιαδήποτε στιγμή θέλει και με οποιαδήποτε σειρά. Έτσι, εάν πιστεύετε ότι η Ευρωζώνη πρόκειται να καταρρεύσει, μπορείτε να πουλήσετε το ευρώ και να αγοράσετε το δολάριο. Εάν πιστεύετε ότι η Federal Reserve τυπώνει υπερβολικά πολλά χρήματα, μπορείτε να πουλήσετε το δολάριο και να αγοράσετε το ευρώ.