“Πουθενά κυβέρνηση της αριστεράς δεν άλλαξε την ροή των πραγμάτων”

"Δεν πείσαμε προεκλογικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε δίκιο" ανέφερε η γ.γ. του ΚΚΕ

"Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, θα χειροτερέψει και πρέπει το εργατικό-λαϊκό κίνημα να συγκεντρώσει δυνάμεις ώστε να την αντιπαλέψει", ανέφερε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ. Ερωτηθείσα αν ορισμένες μορφές αγώνα «όπως κλείσιμο λιμανιών κλ.π.» έχουν απομακρύνει κόσμο, η κ. Παπαρήγα είπε ότι "δεν αναγορεύουμε "στο Α και το Ω" ορισμένες μορφές πάλης, ωστόσο όσο οξύνονται τα προβλήματα, αντίστοιχες πρέπει να είναι και οι μορφές πάλης".

Κληθείσα να σχολιάσει γιατί το ΚΚΕ δεν είχε εκλογικά οφέλη, η κ. Παπαρήγα σημειώνοντας πως πρωτεύον ζήτημα είναι να υπάρξει κίνημα παλλαϊκής αντεπίθεσης και κλιμάκωσης, είπε ότι "η εκλογική δύναμη του ΚΚΕ είναι συνάρτηση της πορείας της λαϊκής πάλης".

"Ποτέ δεν είπαμε ψηφίστε το ΚΚΕ για να σας λύσουμε τα προβλήματα» είπε η κ. Παπαρήγα, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι "δεν πείσαμε προεκλογικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε δίκιο".

"Η όποια αδυναμία πειθούς δεν καθόρισε το αποτέλεσμα», ανέφερε η γγ του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι "ο λαός πίστεψε στην δυνατότητα μιας καλύτερης διαχείρισης", και προσέθεσε πως "πουθενά δεν υπήρξε κυβέρνηση της αριστεράς που να άλλαξε την ροή των πραγμάτων".