New Article

ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ

Kristin Davis

Ονειρευόταν από την ηλικία των δέκα να γίνει ηθοποιός. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως σερβιτόρα και παράλληλα έτρεχε από οντισιόν σε οντισιόν για να καταφέρει να εξασφαλίσει ένα ρόλο. Εδωσε μάχη να αντιμετωπίσει τον εθισμό στο αλκοόλ και τελικά τα κατάφερε. Την αγαπήσαμε μέσα από το ρόλο της Charlotte York , της γλυκιάς, σικάτης, μορφωμένης γυναίκας που ονειρεύεται να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Sex and the City. Η Charlotte βρήκε αυτό που έψαχνε στο πρόσωπο του  Harry Goldenblatt, η Kristin Davis όμως όπως έχει πει σε συνέντευξή της εάν μπορούσε να ευχηθεί κάτι για τον εαυτό της, θα ήταν να ερωτευτεί.  

   

Η Kristin Lee Davis γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1965. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν μωρό και το 1968 η μητέρα της παντρεύτηκε ξανά. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά της στη Νότια Καρολίνα καθώς ο πατριός της, καθηγητής ψυχολογίας, δίδασκε στο Πανεπιστήμιο. Η Kristin μετά την αποφοίτησή της  το 1983 μετακόμισε στο New Jersey προκειμένου να φοιτήσει στο Rutgers University.

Από την ηλικία των 10 ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός αλλά τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική  έγιναν το 1987 όταν αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Εκεί πέρασε οκτώ χρόνια δουλεύοντας ως σερβιτόρα και έχοντας ένα yoga studio με ένα φίλο της μέχρι το 1995 που κέρδισε το ρόλο της Brooke Armstrong Campbell στην τηλεοπτική σειρά Melrose Place. Παρέμεινε για ένα χρόνο στη σειρά μέχρι που οι παραγωγοί κατέληξαν στο ότι το τηλεοπτικό κοινό δε έδειχνε κανένα ενδιαφέρον στο χαρακτήρα που υποδυόταν. Μετά από μικρούς ρόλους σε άλλες τηλεοπτικές σειρές όπως οι Friends και Seinfeld, το 1998 κέρδισε το ρόλο της Charlotte York στη δημοφιλή σειρά Sex and the City και η καριέρα της απογειώθηκε.Παρέμεινε στη σειρά μέχρι το 2004 οπότε και ολοκληρώθηκε και φυσικά την απολαύσαμε και στις δύο ταινίες με την απολαυστική γυναικοπαρέα.

Παρά την επιτυχία της σειράς αλλά και του χαρακτήρα που υποδυόταν ήταν η μόνη από τις τέσσερις που δεν είχε κερδίσει βραβείο ή υποψηφιότητα για την ερμηνεία της κάτι που τελικά συνέβη το 204.

 Όταν τελείωσε το Sex and the City η Kristin to 2005 συμμετείχε σε ένα πιλότο για μια τηλεοπτική σειρά με τίτλο Soccer Moms, η οποία όμως δεν προχώρησε.

Πριν τη δεύτερη ταινία Sex and the City το 2008, η Kristin εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες όχι και τόσο επιτυχημένες μεταξύ των οποίων οι Deck The Halls το 2006 με το Danny DeVito και το σύζυγο της συμπρωταγωνίστριας της  Sarah Jessica Parker, Matthew Broderick, The Shaggy Dog και The Adventures of Sharkboy and Lavagirl  το 2005.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, η Kristin έχει παραδεχτεί ότι αντιμετώπισε πρόβλημα εθισμού στο αλκοόλ και σε νεαρή ηλικία χρειάστηκε να μπει σε κλινική. Αν και στο παρελθόν έβγαινε με διάσημους ηθοποιούς μεταξύ των οποίων οι Alec Baldwin, Jeff Goldblum, Liev Schreiber και Steve Martin, δεν έχει παντρευτεί και σήμερα ζει στο Los Angeles με τη Gemma Rose, ένα κοριτσάκι που υιοθέτησε το 2011.