5 γρήγοροι και εύκολοι τρόποι για να φτιάξει η διάθεση σας!

Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα θέλατε, αυτό που σας έρχεται στο μυαλό είναι είτε να μπείτε σε ένα ζαχαροπλαστείο και να κάνετε στον εαυτό σας δώρο μια τούρτα είτε να κλειστείτε στο σπίτι σας για καμιά εβδομάδα, σωστά; Για να φτιάξει η διάθεσή σας καλύτερα να διώξετε τις αρνητικές σκέψεις και να δοκιμάσετε έναν από τους πέντε τρόπους που σας προτείνουμε!

Ακούστε μουσική

Ό,τι κι αν έχει συμβεί, όσο άσχημα και εάν αισθάνεστε σίγουρα υπάρχει ένα τραγούδι με γρήγορο ρυθμό και αισιόδοξα μηνύματα που μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα.

Ασκηθείτε

Ίσως η άσκηση να είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε όταν είσαστε ένα βήμα πριν την κατάθλιψη, ωστόσο είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας. Η σωματική δραστηριότητα  δεν κάνει μόνο καλό στην υγεία αλλά απελευθερώνει ενδορφίνες που βοηθούν στην τόνωση της διάθεσης. Να θυμάστε ότι η άσκηση μπορεί να είναι απλά μια βόλτα. Το σημαντικό είναι να σηκωθείτε από τον καναπέ!  

Μιλήστε για αυτό

Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα συνήθως αναβάλλουμε την αντιμετώπισή του κάτι που παρατείνει τα αρνητικά συναισθήματά μας. Μερικές φορές βοηθάει απλά να μιλήσουμε σε έναν φίλο που εμπιστευόμαστε. Ίσως τελικά να μην είναι τόσο άσχημα τα πράγματα και η λύση να είναι πιο απλή από όσο νομίζουμε.  

Καταναλώστε μαύρη σοκολάτα

Τα οφέλη της πολυάριθμα. Πλούσια σε φυτικές ίνες, σίδηρο, μαγνήσιο ενώ διεγείρει την παραγωγή ενδορφίνης, η οποία δίνει την αίσθηση της απόλαυσης και περιέχει σεροτονίνη, η οποία δρα ως αντικαταθλιπτικό.

Παίξτε με το κατοικίδιο σας

Δεν ονομάζεται τυχαία "ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου". Όταν νιώθετε χάλια απλά δείξτε λίγη περισσότερη αγάπη στον τριχωτό φίλο σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι το χάιδεμα ενός σκύλου για 15 λεπτά πυροδοτεί την απελευθέρωση ορμονών και μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα.