Μετά το πρώτο ραντεβού: να τηλεφωνήσετε, να στείλετε μήνυμα ή απλά να περιμένετε;

Είχατε ένα ονειρεμένο πρώτο ραντεβού με αυτόν που σας ενδιαφέρει…Την επόμενη ημέρα πήγατε στη δουλειά σας με το γνωστό χαμόγελο, τηλεφωνήσατε στις φίλες σας και αναλύσατε τη χθεσινή βραδιά και τώρα τι; Εκείνος δεν έχει δώσει σημεία ζωής κι εσείς αναρωτιέστε εάν πρέπει να του τηλεφωνήσετε, να του στείλετε μήνυμα ή απλά να περιμένετε να εμφανιστεί…

Χαλαρώστε…

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά από το πρώτο ραντεβού είναι να είσαστε χαλαρή. Μην κοιτάτε το τηλέφωνό σας κάθε δύο λεπτά για να δείτε μήπως χάσατε κάποια κλήση, πραγματικά δεν υπάρχει λόγος και δε σας κάνει και καλό…Το πιο πιθανό είναι ότι πέρασε κι εκείνος όμορφα και θέλει τα πράγματα να εξελιχθούν αργά και σωστά. Χαλαρώστε, λοιπόν, και όλα θα πάνε καλά.

Να στείλετε μήνυμα ή να μη στείλετε;

Αυτό είναι το ερώτημα…Εάν δεν κρατιέστε και θέλετε οπωσδήποτε να επικοινωνήσετε μαζί του, περιοριστείτε στο να του στείλετε περίπου μία ώρα αφού τον καληνυχτίσετε ένα απλό κείμενο τύπου "πέρασα ένα υπέροχο βράδυ, σε ευχαριστώ και πάλι". Εάν απαντήσει έχει καλώς, εάν όχι τότε θα πρέπει να παίξετε το παιχνίδι της αναμονής…Μπορεί να αποκοιμήθηκε και να το δει αύριο, ίσως να το πήρε ως ένα ευχαριστήριο μήνυμα και δεν ένιωσε ότι πρέπει να απαντήσει ή μπορεί να σκέπτεται την επόμενη κίνησή του.

Να τηλεφωνήσετε ή όχι;

Τα πρώτα ραντεβού έχουν πάντα άγχος με το πιο σκληρό κομμάτι να είναι αυτό που περιμένεις πάνω από το τηλέφωνο. Στην ερώτηση εάν πρέπει να τηλεφωνήσετε ή όχι, φυσικά απαντάμε "όχι" εκτός κι αν συντρέχουν οι εξής δύο λόγοι: έχετε τα εισιτήρια για το event που είχατε συζητήσει στην πρώτη σας συνάντηση και τον καλείτε για να τον ρωτήσετε εάν τελικά θα πάτε ή σας κάλεσε και δεν προλάβατε να απαντήσετε, οπότε του τηλεφωνείτε εσείς.

Να θυμάστε ότι σε καμία περίπτωση το "γεια σου, απλά πήρα να σε ακούσω και να δω τι κάνεις" δεν είναι λόγος για να του τηλεφωνήσετε και ότι θα πρέπει να αφήνετε το τηλέφωνο σας να χτυπάει τρεις, τέσσερις φορές πριν απαντήσετε. Δεν υπάρχει λόγος να καταλάβει ότι περνάτε όλη την ημέρα πάνω από το τηλέφωνο!