Αποκτήστε την εικόνα που θέλετε με θετική σκέψη και ευγνωμοσύνη!

Αδιαμφισβήτητα είναι για όλους μας πιο δύσκολο να παίρνουμε κάποιες αποφάσεις όταν αισθανόμαστε άσχημα ψυχολογικά. Ακόμα και την απλή απόφαση για παράδειγμα, να προσέξει κάποιος λίγο περισσότερο τον εαυτό του, προϋποθέτει σίγουρα και την κατάλληλη ψυχολογία. Δε μπορείς εύκολα να ξεκινήσεις διατροφή και γυμναστήριο όταν νιώθεις πεσμένη ψυχολογικά, με άγχη και στρες. Η ιδέα και μόνο της σωματικής άσκησης φαντάζει βουνό!

Σύμφωνα με ειδικούς-ψυχολόγους, η μαγική λύση για να μην περιμένουμε αιωνίως την καταλληλότερη και ιδανικότερη στιγμή για να κάνουμε κάποια απλά πράγματα για τον εαυτό μας, είναι να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για όσα ήδη έχουμε. Η ευγνωμοσύνη ουσιαστικά μας οδηγεί πιο γρήγορα σε μια χαρούμενη διάθεση, ώστε να μπορούμε να λειτουργούμε καλύτερα στην καθημερινότητά μας. Η θετική σκέψη, η χαρά και η αισιοδοξία βοηθούν σημαντικά στην επίτευξη των προσωπικών μας στόχων. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε περιπτώσεις που ο στόχος αυτός έχει να κάνει με την απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2003 στην εφημερίδα "Journal of the American Dietetic Association", οι συμμετέχοντες που λάμβαναν σημαντική ψυχολογική στήριξη-ενθάρρυνση από το διαιτολόγο τους, όχι μόνο έφθαναν πιο γρήγορα στο στόχο τους από εκείνους που πάλευαν μόνοι τους, αλλά διατηρούσαν και στη συνέχεια το σωματικό τους βάρος στο σωστό επίπεδο.

Η πίεση που μας προκαλούν οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής συχνά μας αποσυντονίζει, μας αποπροσανατολίζει και μετατρέπει τα πιο απλά ζητήματα σε πολυσύνθετα. Αν λοιπόν αναρωτιέστε πώς θα καταφέρετε να ισορροπήσετε ανάμεσα σε οικογένεια και εργασία, προσέχοντας συγχρόνως τη διατροφή και το σώμα σας, ήρθε η ώρα να προσγειωθείτε και να εκτιμήσετε όλα όσα σας έχει χαρίσει η ζωή. Μην περιμένετε να βρείτε το καλύτερο γυμναστήριο και τη σούπερ διατροφή έτοιμη, για να πάρετε απόφαση να ασχοληθείτε λίγο με εσάς. Σκεφθείτε θετικά τις διαθέσιμες επιλογές και επιλέξτε την καταλληλότερη. Το κλειδί άλλωστε για να φέρετε το σώμα σας εκεί που πραγματικά θέλετε είναι η επιμονή. Με πειθαρχία, θετική σκέψη και συνεχή προσπάθεια θα τα καταφέρετε.

Αν στην πρώτη δυσκολία, είτε πρόκειται για φόρτο εργασίας είτε για έλλειψη χρόνου λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, παραιτείστε δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξετε την εικόνα σας. Δικαιολογίες πάντα θα υπάρχουν.

Η επιμονή και η σταθερότητα στα "θέλω" σας, θα σας οδηγήσουν ακριβώς εκεί που θέλετε και η ευγνωμοσύνη είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος για να αλλάξετε στάση ζωής και να βοηθηθείτε σε όλα τα επίπεδα.

Ξεκινήστε γράφοντας σε ένα χαρτί πέντε λόγους για τους οποίους αισθάνεστε ευγνωμοσύνη. Θα δείτε ότι στα επόμενα δέκα λεπτά, ήδη θα αισθάνεστε καλύτερα. Μπορείτε να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέσα στη μέρα, σε ώρες δύσκολες ή στιγμές απογοήτευσης, αδυναμίας και άγχους. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.