“Ρώτα τον εαυτό σου, αν θέλεις να είσαι με αυτή τη γυναίκα όταν γεράσει”

Δικηγόρος διαζυγίων εξηγεί τι χρειάζεται για να πετύχει ένας γάμος

Ο Roy Martin μάλλον δε θέλει τη δουλειά του... Είναι δικηγόρος που ειδικεύεται, από το 1996, αποκλειστικά στα διαζύγια και θέλησε να παραθέσει ορισμένες συμβουλές χάρη στην πολυετή πείρα του σε θέματα γάμου.

Δείτε τι έγραψε στον δημοφιλή ιστοχώρο ερωταπαντήσεων Quora. Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο, «η επαγγελματική μου εμπειρία μου έμαθε πως το 'είναι πολύ σέξι', είναι ένας απαίσιος λόγος για να παντρευτείς. Ούτε όταν κάποιος αγαπά τον άλλο πάρα πολύ είναι αρκετά καλός λόγος. Ο γάμος απαιτεί δέσμευση, όχι μόνο στο γάμο, αλλά και στο άλλο άτομο. Ο γάμος απαιτεί αφοσίωση.Ο γάμος δε χρειάζεται μόνο τη θέληση να αντέχεις τα δύσκολα, αλλά μάλλον και το αίσθημα της δέσμευσης. Ρώτα τον εαυτό σου, αν θέλεις να είσαι με αυτή τη γυναίκα όταν θα γεράσει και θα γκριζάρουν τα μαλλιά της. Ρώτα τον εαυτό σου αν θέλεις να την στηρίζεις όλο το διάστημα των χημειοθεραπειών όταν θα αρρωστήσει με καρκίνο του μαστού. Ρώτα αν η αγάπη που αισθάνεσαι για εκείνη θα σε κάνει να θέλεις να της κάνεις έρωτα, όταν θα είναι αόρατη σε άλλους άντρες. 

Ρώτα αν θα θέλεις να νοιάζεσαι για εκείνη και να τη φροντίζεις σαν μωρό, όταν δε θα μπορεί να φροντίζει τον εαυτό της. Ρώτα αν βλέπεις την ευκαιρία να είσαι εκεί για εκείνη μέχρι το τέλος, ως προνόμιο. 

Αν μπορείς να απαντήσεις θετικά σε αυτές της ερωτήσεις, βρίσκεσαι σε θετικό δρόμο να έχεις έναν πετυχημένο γάμο....».