Πώς να αφαιρέσετε το κερί από τις επιφάνειες!

Τα αναμμένα κεριά πάντα δημιουργούν μια τέλεια ατμόσφαιρα και μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα, δεν ισχύει όμως το ίδιο και με τις σταλαγματιές στο τραπέζι ή το χαλί! Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε το κερί από τις επιφάνειες;

Ξύλινο τραπεζάκι

Εάν έσταξε στο τραπεζάκι σας κερί αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τοποθετήσετε πάνω στο σημείο ένα παγάκι για λίγα λεπτά και στη συνέχεια να το ξύσετε για να φύγει με μια πιστωτική κάρτα ή ένα πλαστικό χάρακα. Εάν υπάρχει αλλοίωση στο χρώμα περάστε το με ένα μαλακό πανί στο οποίο θα έχετε βάλει λίγη λευκή οδοντόκρεμα.

Ξύλινο πάτωμα

Για να αφαιρέσετε το κερί από το ξύλινο πάτωμα ρίξτε στο σημείο λίγο ζεστό νερό και στη συνέχεια σκουπίστε το κερί με ένα στεγνό πανί. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να αφαιρεθεί τελείως.

Χαλί

Για να καθαρίσετε το χαλί σας τοποθετήστε πάνω στο σημείο ένα νωπό λευκό πανί που δεν αφήνει χνούδι και στη συνέχεια περάστε το με ένα σίδερο. Χρησιμοποιήστε οινόπνευμα για να απομακρύνετε τα υπολείμματα.

Ποτήρι

Ξύστε το κερί, στη συνέχεια ζεστάνετε αυτό που έχει μείνει με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά και σκουπίστε το με ένα πανί καθώς μαλακώνει. Πλύνετε την περιοχή με ζεστό νερό και σαπούνι για να απομακρύνετε τα υπολείμματα.