7 έξυπνες χρήσεις της ζάχαρης!

Μέχρι σήμερα η ζάχαρη για εσάς ήταν απαραίτητη στον καφέ και τα γλυκά σας, σωστά; Πώς θα σας φαινόταν εάν σας λέγαμε ότι μπορεί να εξαφανίσει το λεκέ από γρασίδι ή ότι θα προστατέψει το τυρί από τη μούχλα; Μάθετε 7 έξυπνες χρήσεις της ζάχαρης!

Τοποθετήστε μέσα στο τάπερ με το τυρί δύο, τρεις κύβους ζάχαρης για να μη μουχλιάσει.

Διατηρήστε φρέσκα για περισσότερο καιρό το κέικ και τα κουλουράκια σας τοποθετώντας μερικούς κύβους ζάχαρης στο αεροστεγές δοχείο.

Εάν το παιδί σας γύρισε από την παιδική χαρά με ένα λεκέ από γρασίδι στο μπλουζάκι του, φτιάξτε μία πάστα με ζεστό νερό και ζάχαρη, αφήστε τη για περίπου μία ώρα να δράσει και στη συνέχεια πλύνετε ως συνήθως το ρούχο.

Κάηκε η γλώσσα σας από ένα υπερβολικά ζεστό ρόφημα ή φαγητό; Λίγη ζάχαρη στο σημείο θα σας ανακουφίσει!

Προτιμήστε αντί να αγοράσετε body scrub από το εμπόριο να το φτιάξτε μόνοι σας, χρησιμοποιώντας ζάχαρη, λάδι και ένα αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας. Τρίψτε με το μείγμα απαλά το σώμα σας και στη συνέχεια πλυθείτε.  

Εάν θέλετε να διατηρήσετε για περισσότερο καιρό τα λουλούδια στο βάζο σας, δεν έχετε παρά να ρίξετε τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι. Η ζάχαρη θα θρέψει τα λουλούδια και το ξύδι θα περιορίσει την ανάπτυξη βακτηρίων.

Εάν οι δουλειές στον κήπο έκαναν τα χέρια σας μαύρα προσθέστε λίγη ζάχαρη στη σαπουνάδα για καλύτερα αποτελέσματα.