The Next Meryl Streep

The Next Meryl Streep

Όχι μόνο κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε δεκάδες starlet αλλά πολλοί την αποκαλούν The Next Meryl Streep. Η Amanda Seyfried με τα υπέροχα μπλε-γκρι μάτια, τα σαρκώδη χείλη και τη λαμπερή επιδερμίδα από ό,τι φαίνεται δεν είναι απλά άλλη μία όμορφη ηθοποιός αλλά πρόκειται να εξελιχθεί σε μεγάλο όνομα του Χόλιγουντ.

Η Amanda Michelle Seyfried γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1985 στην πόλη Allentown της Pennsylvania. Η μητέρα της Ann είναι εργοθεραπεύτρια και ο πατέρας της Jack φαρμακοποιός. Η Amanda ξεκίνησε να ασχολείται με το modeling από την ηλικία των 11 και στα 15 της μπήκε στο χώρο της υποκριτικής με έναν μικρό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά "As the World Turns" ενώ στη συνέχεια ακολούθησε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του ABC "All My Children".

Κατά τη διάρκεια της εφηβείας της έκανε μαθήματα φωνητικής και υποκριτικής και το 2003 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με την ταινία "Mean Girls", η οποία σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία με εισπράξεις πάνω από 129 εκατομμύρια δολάρια.

Από το 2004 έως το 2006 υποδύθηκε τη Lilly Kane στην τηλεοπτική σειρά "Veronica Mars" ενώ στη μεγάλη οθόνη εμφανίστηκε στις ταινίες "Nine Lives", όπου για την ερμηνεία της ως Samantha κέρδισε ένα βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Locarno και στην ανεξάρτητη "American Gun" το 2005 και το 2006 στις "Alpha Dog" και "Gypsies, Tramps & Thieves". 

Η Amanda έχει κάνει αρκετές guest εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων οι "House", "M.D.", "Justice", "Law & Order: Special Victims Unit", "American Dad!" και "CSI: Crime Scene Investigation" ωστόσο σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τη "Big Love" που έκανε πρεμιέρα στην Αμερική το Μάρτιο του 2006. Το 2008 την είδαμε να υποδύεται τη Zoe στην ταινία τρόμου "Solstice" αλλά και να πρωταγωνιστεί δίπλα στη Meryl Streep στην ταινία "Mamma Mia!".

Την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε στις ταινίες "Jennifer's Body", "Boogie Woogie" και στο ερωτικό θρίλερ "Chloe", όπου για την ερμηνεία της δέχθηκε εξαιρετικές κριτικές. Το 2010 πρωταγωνίστησε απέναντι στον Channing Tatum στην ταινία "Dear John", την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Nicholas Sparks και μάλιστα η ηθοποιός έγραψε και ερμήνευσε το τραγούδι "Little House" που ακούγεται στο soundtrack της ταινίας. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στη ρομαντική κομεντί "Letters to Juliet" και ακολούθησαν οι ταινίες "Red Riding Hood","A bag of hammers" και "In Time" το 2010, "Gone", "Les Miserables" το 2012 και "The end of love", "The big wedding", "Lovelace" το 2013.

Η Amanda έχει αποκαλύψει ότι υποφέρει από υπερβολικό άγχος και κρίσεις πανικού και για αυτό το λόγο μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει την εμφάνισή της στο θέατρο. Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή διατηρούσε δεσμό με τον ηθοποιό Desmond Harrington από τη σειρά "Dexter" ενώ σήμερα στο πλευρό της βρίσκεται ο πρώην της Drew Barrymore, Justin Long.