Project Klum

Project Klum

Σε ηλικία 18 χρόνων κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 25 χιλιάδες κοπέλες στο διαγωνισμό ομορφιάς Model 92 και από τη δεκαετία του ’90 που μπήκε στη βιομηχανία της μόδας το όνομά της έγινε συνώνυμο με το modeling. Η Heidi Klum, μοντέλο, ηθοποιός, τηλεπαρουσιάστρια, σχεδιάστρια και επιχειρηματίας, σήμερα στα 40 της χρόνια εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο sexy γυναίκες του πλανήτη με το θερμόμετρο να ανεβαίνει σε κάθε εμφάνισή της.

Η Heidi Klum γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1973 στη Γερμανία. Η μητέρα της Erna ήταν κομμώτρια και ο πατέρας της Günther Klum, στέλεχος σε εταιρεία καλλυντικών. Η Heidi από μικρή ονειρευόταν να γίνει σχεδιάστρια μόδας, τα σχέδιά της άλλαξαν όμως όταν μετά από την παρότρυνση ενός φίλου της πήρε μέρος στο διαγωνισμό ομορφιάς Model 92 και κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 25 χιλιάδες κοπέλες κερδίζοντας ένα συμβόλαιο με το πρακτορείο Metropolitan Models New York. Μετά την αποφοίτησή της μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησε τη συνεργασία της με την εταιρεία εσωρούχων Victoria's Secret. Εκείνη την εποχή παντρεύτηκε το διάσημο hairstylist Ric Pipino, με τον οποίο όμως έμεινε μαζί μέχρι το 2002. Η φήμη της απογειώθηκε όταν εμφανίστηκε με μαγιό στο εξώφυλλο του περιοδικού Sports Illustrated το 1998.

Παρά το γεγονός ότι ο σωματότυπός της με τις πλούσιες καμπύλες δεν ήταν ο πιο κατάλληλος για τις πασαρέλες, η klum έγινε από τα πιο αγαπημένα μοντέλα των σχεδιαστών και στα χρόνια που ακολούθησαν πόζαρε για τα εξώφυλλα κορυφαίων περιοδικών μόδας. Η Heidi το 1998 μπήκε στο χώρο της υποκριτικής με την ταινία "54" και ακολούθησαν ρόλοι σε αρκετές ταινίες μεταξύ των οποίων οι "Blow Dry" το 2001, "Ella Enchanted" και "The Life and Death of Peter Sellers" το 2004.

Το 2004 η ζωή και η καριέρα της πήραν νέα κατεύθυνση καθώς ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί, τον καρπό του έρωτα της με τον Ιταλό Flavio Briatore. Το ζευγάρι όμως χώρισε πριν τη γέννηση της κόρης τους Leni και η Klum συνδέθηκε ερωτικά με το βρετανό τραγουδιστή Seal.

Την ίδια χρονιά με τη βοήθειά της δημιουργήθηκε το reality show με σχεδιαστές μόδας "Project Runway", στο οποίο ανέλαβε την παρουσίαση. Το show έκανε πρεμιέρα το Δεκέμβριο του 2004 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία κερδίζοντας μέχρι σήμερα πολλές υποψηφιότητες για Emmy Award.

Εκτός από το "Project Runway", η Klum ήταν παρουσιάστρια και του reality show "Germany's Next Top model" ενώ το Μάρτιο του 2013 ανακοινώθηκε πως θα έχει θέση κριτή στο δημοφιλές talent show "American's Got Talent". Η Heidi πραγματοποίησε το παιδικό της όνειρο παρουσιάζοντας τη δική της σειρά κοσμημάτων και σχεδιάζοντας παπούτσια για την εταιρεία Birkenstock.

Το Μάιο του 2005 η Heidi παντρεύτηκε το Seal και λίγους μήνες μετά ήρθε στον κόσμο ο γιος τους Henry Gunther Ademola Dashtu Samuel. Μάλιστα τότε είχε αφήσει όλους άφωνους όταν δύο μήνες μετά τη γέννησή του επέστρεψε στην πασαρέλα για το Victoria's Secret fashion show.

Το ζευγάρι απόκτησε ακόμα ένα γιο το Johan το Νοέμβριο του 2006 και την κόρη τους Lou τον Οκτώβριο του 2009.

Η Heidi και ο Seal χώρισαν τον Ιανουάριο του 2012 και το μοντέλο λίγο καιρό μετά εμφανίστηκε στο πλευρό του σωματοφύλακά της Martin Kristen.