Η παραμυθένια ζωή της δούκισσας του Κέιμπριτζ

Μια φορά κι έναν καιρό...Έτσι ξεκινούσαν τα παραμύθια που μας έλεγαν όταν ήμασταν μικρές...Παραμύθια με όμορφες πριγκίπισσες, γοητευτικούς πρίγκιπες, κακές μάγισσες, νεράιδες...Ιστορίες αγάπης που πάντα είχαν αίσιο τέλος... Άλλοτε η πριγκίπισσα ζούσε φυλακισμένη σε κάποιον πύργο κι ο πρίγκιπας αψηφώντας κάθε κίνδυνο την απελευθέρωνε, άλλοτε ο μαγεμένος πρίγκιπας περίμενε το φιλί μιας όμορφης κοπέλας για να πάρει την πραγματική του μορφή...Μεγαλώνοντας με αυτές τις ιστορίες αγάπης, οι περισσότερες από εμάς αναζητούσαμε τον πρίγκιπά μας. Αυτόν που θα μας “σώσει” και μαζί του θα ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή...Με τα χρόνια συνειδητοποίησαμε ότι το μήνυμα όλων αυτών των παραμυθιών είναι η αξία της πραγματικής αγάπης...

Υπάρχουν όμως –ελάχιστες βεβαίως- γυναίκες που η ζωή τους μοιάζει να είναι βγαλμένη από παραμύθι…
Όπως η ζωή της Κέιτ Μίντλετον...Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τη φίλησε κι από μια αστή τη μεταμόρφωσε σε πριγκίπισσα. Στην πραγματική ζωή όμως ακόμα και οι πριγκίπισσες δε ζουν πάντα μια παραμυθένια ζωή...
Η Κέιτ Μίντλετον το ένιωσε αρκετά νωρίς, όταν πρόσφατα ήρθε αντιμέτωπη με την παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής. Οι τόπλες φωτογραφίες της έκαναν το γύρο του κόσμου, ξυπνώντας μνήμες απο το κυνήγι των media που υπέστη η πριγκίπισσα Νταϊάνα... Κάτι που στο τέλος της στοίχισε την ίδια της τη ζωή…

Ας γνωρίσουμε όμως καλύτερα τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κάθριν. Η 30χρονη Κέιτ κατάγεται από μια οικογένεια ανθρακωρύχων και εργατών. Η γιαγιά της ήταν η πρώτη που κατέβαλε προσπάθειες να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, θέτοντας υψηλούς στόχους στα παιδιά της. Οι γονείς της Κέιτ εργάζονταν σε βρετανική αεροπορική εταιρεία. Η μητέρα της, Κάρολ, ήταν αεροσυνοδός και ο πατέρας της, Μάικλ, φροντιστής.
Η φιλόδοξη Κάρολ αναζητούσε συνεχώς τον τρόπο να καλυτερεύσει τα οικονομικά της οικογένειας και να αναρριχηθεί κοινωνικά. Το 1987, όταν η Κέιτ ήταν 5 χρόνων, ίδρυσε μια επιχείρηση ταχυδρομικών παραγγελιών που ειδικεύεται σε παιδικά πάρτι. Η επιχείρηση τους απέφερε πολλά κέρδη τα οποία εξασφάλισαν στη μέλλουσα βασίλισσα της Αγγλίας τη δυνατότητα να φοιτήσει στα καλύτερα σχολεία και να κάνει παρέα με την ελίτ της αγγλικής κοινωνίας.

Το 2001 η Κέιτ γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους της Σκοτίας στο τμήμα Ιστορίας της Τέχνης. Εκεί γνώρισε και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ με τον οποίο ανέπτυξαν σύντομα φιλική σχέση.  Τα συναισθήματα του Ουίλιαμ για την Κέητ άλλαξαν όταν εκείνη  εμφανίστηκε στην πασαρέλα μιας επίδειξης μόδας για φιλανθρωπικό σκοπό φορώντας ένα αποκαλυπτικό φόρεμα. Ο Ουίλιαλ τη φλέρταρε αρκετά εκείνο το βράδυ αλλά η Κέητ δεν ανταποκρίθηκε καθώς διατηρούσε δεσμό με το φοιτητή Ρούμπερτ Φιντς.

Στο τέλος του 2002 ο φίλος της Κέιτ αποφοίτησε και λίγο μετά το ζευγάρι χώρισε. Ο Ουίλιαμ τότε πρότεινε στην Κέιτ να μοιραστούν το διαμέρισμά του κι εκείνη δέχθηκε. Με τον καιρό η σχέση τους από φιλική εξελίχθηκε σε ερωτική. Το ζευγάρι αποφάσισε να κρατήσει τη σχέση του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το 2004 όμως οι παπαράτσι εντόπισαν την Κέιτ στην Ελβετία να κάνει διακοπές με τη βασιλική οικογένεια κι από τότε η Κέιτ και το ειδύλλιο της με τον πρίγκιπα  έγιναν το αγαπημένο θέμα των σκανδαλοθηρικών περιοδικών. Οι φωτογράφοι έγιναν η σκιά της , την ακολουθούσαν παντού , έψαχναν το παρελθόν της και καθημερινά γράφονταν χιλιάδες άρθρα. Τον Οκτώβριο του 2005 μάλιστα  οι δικηγόροι της ζήτησαν από τα Μέσα να πάψουν να ασχολούνται με εκείνη και την οικογένειά της.

Το 2006 ο Ουίλιαμ άρχισε την εκπαίδευση του στα σώματα του στρατού και η Κέιτ έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στην αλυσίδα καταστημάτων ειδών ένδυσης Jigsaw για λίγο καιρό και αργότερα στην εταιρεία των γονέων της Party Pieces.

Τον Απρίλιο του 2007 το ζευγάρι χώρισε για λίγους μήνες. Ο Ουίλιαμ, όπως γράφτηκε, ζήτησε από την Κέιτ να διακόψουν τη σχέση τους από το τηλέφωνο καθώς δεν άντεχε τις πιέσεις που του ασκούσε η οικογένειά του να την παντρευτεί. Μία άλλη εκδοχή θέλει τη Waitie Katie (η Κέιτ που περιμένει), όπως την αποκαλούσαν να έχει γίνει ιδιαίτερα κτητική και καταπιεστική.

Τρία χρόνια μετά ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους. Η πρόταση γάμου έγινε τον Οκτώβριο του 2010 κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Κένυα. Ο Ουίλιαμ ζήτησε από την αγαπημένη του να τον παντρευτεί χαρίζοντάς της το δαχτυλίδι αρραβώνων της μητέρας του. Ένα λευκόχρυσο δαχτυλίδι 18 καρατίων με ένα οβάλ ζαφείρι 12 καρατίων στη μέση το οποίο περιβάλλεται από 14 διαμάντια. “Όπως θα έχετε καταλάβει, αυτό είναι το δαχτυλίδι των αρραβώνων της μητέρας μου και ακριβώς επειδή κι εκείνη αλλά και η Κέιτ σημαίνουν πολλά για μένα, θέλησα να της το δώσω. Η μητέρα μου θα βρίσκεται κοντά μας για το υπόλοιπο της ζωής μας», είχε δηλώσει συγκινημένος ο Ουίλιαμ.

Ο γάμος τους, που κόστισε 23,5 εκατομμύρια ευρώ, τελέστηκε στο Αββαείο του Γουέστμινστερ στις 29 Απριλίου 2011 και μεταδόθηκε live από δεκάδες τηλεοπτικά δίκτυα. Εκατομμύρια κόσμου σε κάθε γωνιά της γης παρακολούθησαν το ζευγάρι να ανταλλάσει όρκους παντοτινής αγάπης και φιλιά στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ. Ο ανδρικός πληθυσμός βεβαίως ενθουσιάστηκε με την αδερφή της Κέιτ, την Πίπα Μίντλετον , η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις με το κρεμ φόρεμα που διέγραφε την άψογη σιλουέτα της.

Αμέσως μετά το γάμο, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ ξεκίνησε το φιλανθρωπικό της έργο. Πρόσφατα μάλιστα το "Ίδρυμα του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι" μετονομάστηκε σε "Βασιλικό ίδρυμα του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ και του Πρίγκιπα Χάρι". Οι συγκρίσεις με την πριγκίπισσα Νταϊάνα φυσικά είναι αναπόφευκτες. Ο χρόνος θα δείξει εάν η Κέιτ θα καταφέρει τελικά να πάρει τη θέση της στην καρδιά των Βρετανών.