Sexy in the City

Sexy in the City

Τη λατρέψαμε μέσα από το ρόλο της Samantha Jones στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "Sex and the City" με τις ατάκες της να έχουν μείνει στην ιστορία. Η Kim Cattrall ή όπως την αποκαλεί ο δημιουργός της σειράς Darren Star "η Mae West του 21ου αιώνα" στα 57 της χρόνια παραμένει γοητευτική και sexy ενώ δηλώνει μονογαμική με ιδιαίτερη αδυναμία στους ευφυείς άνδρες.

Η Kim Victoria Cattrall γεννήθηκε το 1956 στο Liverpool. Ο πατέρας της Dennis Cattrall ήταν πολιτικός μηχανικός και η μητέρα της Gladys Shane γραμματέας. Πριν από τα πρώτα της γενέθλια η οικογένειά της μετακόμισε στο Vancouver του Καναδά και σε ηλικία 11 χρόνων η Kim επέστρεψε στην Αγγλία προκειμένου να σπουδάσει στο London Academy for Music and the Dramatic Arts. Πέντε χρόνια μετά γύρισε ξανά στο Vancouver για να τελειώσει το σχολείο της και τότε κέρδισε υποτροφία για σπουδές στο Αmerican Academy of Dramatic Arts. Αφού πήρε το πτυχίο της, ο σκηνοθέτης Otto Preminger την επέλεξε να υποδυθεί την Joyce Donnovan στην ταινία του "Rosebud" το 1975 ενώ την επόμενη χρονιά υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τα Universal Studios. Τη δεκαετία του '70 η Cattrall εμφανίστηκε σε αρκετές τηλεοπτικές δουλειές μεταξύ των οποίων οι "Quincy", "The Incredible Hulk" και "Charlie's Angels" ενώ παράλληλα εμφανιζόταν στη σκηνή του Broadway.

Η δουλειά της στην τηλεόραση απέδωσε καθώς η Cattrall στη συνέχεια δέχθηκε αρκετές προτάσεις για εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη. Το 1980 πρωταγωνίστησε στο "Tribute" του Bob Clarke δίπλα στο Jack Lemmon και ακολούθησαν αρκετές ταινίες μεταξύ των οποίων οι "Ticket to Heaven" το 1981, "Porky’s" το 1982, "Police Academy" το 1984, "Turk 182" , "City Limits" και "Hold-up" με το Jean-Paul Belmondo το 1985, "Big Trouble in Little China" του John Carpenter το 1986, "Mannequin" το 1987, "Bonfire of the Vanities" το 1990 ενώ το 1991 υποδύθηκε την υπολοχαγό Valeris στο "Star Trek VI: The Undiscovered Country" .

Το 1997 η HBO αποφάσισε να της δώσει το ρόλο της femme fatale Samantha Jones στη δημοφιλή σειρά "Sex and the City", τον οποίο όμως όπως έχει πει στην αρχή δεν ήθελε καθώς θεωρούσε ότι στα 40 της τότε δε θα μπορούσε να δείχνει ιδιαίτερα sexy. 

Η σειρά ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2004 ωστόσο επανέλαβε το ρόλο της Samantha στην ταινία "Sex and the City" το 2008 και στο sequel το 2010.

H Kim εκτός από την αγάπη του κοινού, το 2003 κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού σε σειρά ενώ εξαργύρωσε τη διεθνή αναγνώριση με την εμφάνισή της σε αρκετά τηλεοπτικά διαφημιστικά, όπως για το Tetley tea, την Pepsi one και τη Nissan ενώ το 2002 έγραψε σε συνεργασία με τον τότε σύζυγό της Mark Levinson το βιβλίο Satisfaction: "The Art of the Female Orgasm".

Η καριέρα της στη μεγάλη οθόνη συνεχίστηκε με αρκετές ταινίες μεταξύ των οποίων οι "15 Minutes" το 2001, "Crossroads" το 2002, "Ice Princess" το 2005 και "The Ghost Writer" του Roman Polanski το 2010.

Η Kim έχει εμφανιστεί σε δεκάδες παραγωγές του West End κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές ενώ αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στο θεατρικό έργο του Tennessee Williams "Sweet Bird of Youth" στη σκηνή του Old Vic.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, η Kim έχει παντρευτεί τρεις φορές. Από το 1977 έως το 1979 ήταν παντρεμένη με το συγγραφέα Larry Davis, το 1982 παντρεύτηκε το γερμανό αρχιτέκτονα Andreas Lyson με τον οποίο έμεινε μαζί μέχρι το 1989 ενώ ο τρίτος σύζυγός της ήταν ο μουσικός Mark Levinson με τον οποίο χώρισε το 2004.