Η ομορφότερη γυναίκα του πλανήτη

Η ομορφότερη γυναίκα του πλανήτη

Παραμένει το διασημότερο μοντέλο του πλανήτη παρόλο που δεν πρωταγωνιστεί πια στις πασαρέλες…Το όνομά της είναι συνώνυμο της ομορφιάς ωστόσο εκείνη διατηρεί χαμηλούς τόνους και αφοπλιστική σεμνότητα…Η επιχειρηματική της δραστηριότητα της αποφέρει το χρόνο περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ κέρδη με το όνομά της να βρίσκεται σύμφωνα με το Forbes στη θέση τρία στη λίστα με τις δεκαέξι πιο επιτυχημένες γυναίκες του πλανήτη. Η 33χρονη σήμερα Gisele Bündchen, μητέρα δύο παιδιών, φαίνεται να έχει όλον τον πλανήτη στα υπέροχα καλλίγραμμα πόδια της…

Η Gisele Caroline Nonnenmacher Bündchen γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1980 στην πόλη Tres de Maio της Βραζιλίας και μεγάλωσε μαζί με τις πέντε αδερφές της μεταξύ των οποίων η Patricia, με την οποία είναι δίδυμες στην πόλη Horizontina. Ο πατέρας της Valdir Bundchen ήταν καθηγητής Πανεπιστημίου ενώ η μητέρα της Vania Nonnenmacher, τραπεζική υπάλληλος. Η Gisele όταν ήταν μικρή ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το βόλεϊ, η μητέρα της όμως το 1993 την παρότρυνε να κάνει μαθήματα modelling. Ένα χρόνο μετά, σε ηλικία μόλις 14 χρόνων, ενώ βρισκόταν σε ένα εμπορικό κέντρο την προσέγγισαν από γνωστό πρακτορείο μοντέλων και της πρότειναν συνεργασία. Το 1995 παρά τις αντιδράσεις του πατέρα της, πήρε μέρος στο διαγωνισμό Elite of The Year και ένα χρόνο μετά μετακόμισε στη Νέα Υόρκη προκειμένου να περπατήσει στις πασαρέλες της Εβδομάδας Μόδας.

Τον Ιούλιο του 1999, η φήμη της απογειώθηκε όταν εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της Vogue με τίτλο "Η επιστροφή του σέξι μοντέλου", σηματοδοτώντας το τέλος των heroin chic κοριτσιών στις πασαρέλες. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή…Αμέτρητες φωτογραφήσεις για εξώφυλλα περιοδικών, μεταξύ των οποίων τα ELLE, Vogue, Esquire, Marie Claire. Κορυφαίοι φωτογράφοι όπως οι Mario Testino, Annie Leibovitz και Karl Lagerfeld να υποκλίνονται στην ομορφιά της…Συνεργασίες με κορυφαίους οίκους μόδας όπως οι Christian Dior, Dolce and Gabbana, Versace, Louis Vuitton…Και εμφανίσεις για τη Victoria’s Secret που έκοβαν την ανάσα του ανδρικού πληθυσμού.

Το 2007 κι ενώ σύμφωνα με το Forbes ήταν το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο του πλανήτη, η Gisele αποφάσισε να "κρεμάσει" τα φτερά του αγγέλου καθώς σύμφωνα με την ίδια ένιωσε πως ήθελε να κάνει διαφορετικά πράγματα. Όπως και έκανε. Σήμερα η Gisele σύμφωνα πάλι με το Forbes βρίσκεται στη θέση νούμερο τρία στη λίστα με τις δεκαέξι πιο επιτυχημένες επιχειρηματίες του πλανήτη με τις πωλήσεις των προϊόντων της που έχουν το όνομά της μεταξύ των οποίων, ρούχα, σανδάλια, αξεσουάρ, εσώρουχα, καλλυντικά να της αποφέρουν κέρδη περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως.

 

Το διάσημο μοντέλο όμως έχει επιδείξει αρκετές φορές δείγματα γενναιοδωρίας προσφέροντας μεγάλα ποσά για έρευνες και φιλανθρωπικούς σκοπούς. Έχει σχεδιάσει ρούχα, έχει πραγματοποιήσει δημοπρασίες κι έχει περπατήσει σε πασαρέλες προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για κάποιο σκοπό ενώ από το 2009 είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως για το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, η Gisele είχε σχέση με τον ηθοποιό Leonardo DiCaprio από το 2000 έως το 2005. Μάλιστα εκείνη την περίοδο το ζευγάρι φιγούραρε στις λίστες των περιοδικών με τα πιο όμορφα ζευγάρια.

Το Δεκέμβριο του 2006 συνάντησε τον παίκτη του ράγκμπι Tom Brady σε ένα ραντεβού στα τυφλά το οποίο τους κανόνισε ένας κοινός φίλος. Η σχέση τους έγινε πρώτο θέμα στον Τύπο όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Tom παράτησε για εκείνη την επί τρία χρόνια σύντροφό του Bridget Moynahan, η οποία υποδυόταν τη λαμπερή σύζυγο του Mr. Big στη δημοφιλή σειρά "Sex and the City" ενώ περίμενε το παιδί τους.

Η Gisele και ο Tom παντρεύτηκαν σε μια μικρή τελετή στην California το Φεβρουάριο του 2009 και ανανέωσαν τους όρκους τους τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς στην Costa Rica. Την ευτυχία τους συμπλήρωσε ο ερχομός του Benjamin Rein το 2009 και της Vivian Lake το 2012.