Style Queen

Style Queen

Είναι το απόλυτο fashion icon με κάθε στυλιστική της επιλογή να γίνεται μόδα. Μας έχει απασχολήσει περισσότερο για την προσωπική της ζωή παρά για το υποκριτικό της ταλέντο…Αλλά πώς να το κάνουμε…Η Sienna Miller μπορεί να μη μας έχει εκπλήξει με τις ερμηνείες της ωστόσο πρέπει να παραδεχτούμε ότι πρόκειται για μία ηθοποιό που τη λατρεύει ο φακός! Η 32χρονη Sierra σήμερα έχει αφήσει πίσω της τα ξέφρενα πάρτι και τις προκλητικές φωτογραφήσεις και δηλώνει πως η κόρη της είναι πάνω από όλα στη ζωή της!  

Η Sienna Rose Miller γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1981 στη Νέα Υόρκη. Η μητέρα της Jo είχε σπουδάσει στη δραματική σχολή Lee Strasberg του Λονδίνου και ήταν μία από τις γραμματείς του David Bowie ενώ ο αμερικανός πατέρας της, Ed ήταν τραπεζίτης και αργότερα ασχολήθηκε με το εμπόριο έργων τέχνης. Οι γονείς της πήραν διαζύγιο όταν εκείνη ήταν έξι χρόνων και εκτός από την αδερφή της Savannah, έχει δύο ετεροθαλή αδέρφια τον Charles και το Stephen από το δεύτερο γάμο του πατέρα της με τη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Kelly Hoppen. Η Sienna μετακόμισε με την οικογένειά της στο Λονδίνο όταν ήταν μόλις 18 μηνών. Φοίτησε στο ιδιαίτερα αυστηρό σχολείο θηλέων Heathfield St. Mary's School και στη συνέχεια ακολούθησαν οι σπουδές της στην υποκριτική στο Lee Strasberg Institute στη Νέα Υόρκη. Πριν ακόμα ξεκινήσει τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στο χώρο της υποκριτικής την ανακάλυψε ο Andy Anderson, ιδιοκτήτης του πρακτορείου μοντέλων Select με το οποίο υπέγραψε συμβόλαιο. Η Sienna έχει κάνει αμέτρητες φωτογραφήσεις μεταξύ των οποίων για την Coca-Cola, την Ιταλική Vogue, την εταιρεία Prada αλλά και το γνωστό ημερολόγιο της Pirelli. Σταθμοί στην καριέρα της στο χώρο της μόδας είναι η συνεργασία της με την Pepe Jeans και την ιταλική εταιρεία Tods.

H Sienna ξεκίνησε την καριέρα της στην υποκριτική αρχικά με διάφορες ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες στη Νέα Υόρκη μέχρι το 2005 που έκανε το επαγγελματικό της ντεμπούτο σε μια παραγωγή του West End, στο έργο του William Shakespeare "As You Like It", στο ρόλο της Celia. Ο πρώτος ρόλος της στη μεγάλη οθόνη ήρθε το 2001 στην ταινία "South Kensington" με τους Rupert Everett και Elle Macpherson ενώ ακολούθησαν οι ταινίες "High Speed" και "Joy Ride".

Το 2004 άρχισε να ακούγεται έντονα το όνομά της μετά την εμφάνισή της στο remake της ταινίας "Alfie" με τον Jude Law και την ίδια χρονιά ακολούθησε το "Layer Cake" με τους Daniel Craig και Michael Gambon.

Το 2005 είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία "Casanova", ενώ ένα χρόνο μετά κέρδισε εξαιρετικές κριτικές για την ερμηνεία της ως Edie Sedgwick στην ταινία "Factory Girl".

Το 2007 εμφανίστηκε στις ταινίες "Stardust", "Interview" και "Camille", το 2008 στις "The Mysteries of Pittsburgh", "A fox’s tale" και "Edge of Love", το 2009 στο "G.I Joe: The rise of cobra" και το 2012 στις ταινίες "Two Jacks", "Just like a woman" και "Yellow". To 2012 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για εκείνη καθώς προτάθηκε για BAFTA και για Χρυσή Σφαίρα χάρη στην υπέροχη ερμηνεία της ως Tippi Hedren στην τηλεταινία του BBC "The Girl".

Η προσωπική της ζωή έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε σκανδαλοθηρικές εφημερίδες αμέτρητες φορές, ειδικά την περίοδο που διατηρούσε σχέση με τον ηθοποιό Jude Law. Οι δύο τους συναντήθηκαν στην ταινία "Alfie" ενώ ο Jude έβγαινε από το γάμο του με τη σχεδιάστρια μόδας Sadie Frost. Οι παπαράτσι τους ακολουθούσαν σε κάθε τους βήμα, ωστόσο παρά την πίεση που δεχόντουσαν εκείνοι έδειχναν ιδιαίτερα ερωτευμένοι και την παραμονή των Χριστουγέννων του 2004 αρραβωνιάστηκαν.

Η φαινομενικά υπέροχη σχέση τους κατέρρευσε όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Jude την απάτησε με τη νταντά των παιδιών του. Τα Μέσα είχαν ονομάσει τότε την υπόθεση "Nannygate" και για πολύ καιρό ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης. Παρά το γεγονός ότι o Jude της ζήτησε δημοσίως συγγνώμη, η Miller διέλυσε τον αρραβώνα τους, ωστόσο λίγο αργότερα του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία πριν χωρίσουν ξανά το 2006. Μετά το χωρισμό της υπήρξαν φήμες γιa ειδύλλια με τους Daniel Craig και Hayden Christensen, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώθηκαν. Το 2007 η Sienna ήταν για λίγους μήνες με το Rhys Ifans, ιδιαίτερα γνωστό για το ρόλο του Spike στην ταινία Notting Hill.

Το 2008 ξέσπασε σκάνδαλο όταν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες της με τον ηθοποιό Balthazar Getty, ο οποίος ήταν παντρεμένος. Η Sienna έκανε μήνυση στα έντυπα ενώ ο Getty επέστρεψε στη σύζυγό του.

Το Δεκέμβριο του 2009, η Sienna πέρασε τις ημέρες των Χριστουγέννων με το Jude στα νησιά Barbados μετά την επανασύνδεση που υπήρξε όταν συναντήθηκαν σε δύο παραγωγές του Broadway.

Το ζευγάρι χώρισε οριστικά το Φεβρουάριο του 2011 και η Sienna  βρήκε την ευτυχία στην αγκαλιά του ηθοποιού Tom Sturridge με τον οποίο απέκτησε τον περασμένο Ιούλιο την κορούλα της Marlowe Ottoline Layng.

Η Sienna από το Σεπτέμβριο του 2007 σχεδιάζει με την αδερφή της τη σειρά ρούχων Twenty8Twelve, διατηρώντας καταστήματα στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, ενώ στο παρελθόν είχε υπογράψει τη σειρά t-shirts 'Little Tee Campaign',  όπου τα έσοδα από τις πωλήσεις διατέθηκαν στην έρευνα για τον καρκίνο του μαστού.