Η εξωτική Eva

Η εξωτική Eva

Αν και είναι 39 χρόνων, ο ανδρικός πληθυσμός συνεχίζει να υποκλίνεται στην εξωτική ομορφιά της. Το όνομά της φιγουράρει στις λίστες με τις πιο sexy γυναίκες του πλανήτη. Η Eva Mendes όμως παρόλο που σήμερα συγκαταλέγεται στις πιο επιθυμητές ηθοποιούς του Χόλιγουντ διατηρεί χαμηλό προφίλ και αυτό που επιθυμεί είναι να μιλούν μόνο για το υποκριτικό της ταλέντο.

Η Eva Mendes γεννήθηκε το Μάρτιο του 1974 στο Miami από Κουβανούς γονείς. Όταν ήταν δέκα χρόνων, μετά το διαζύγιο των γονιών της, μετακόμισε με τη μητέρα της και τα μεγαλύτερα αδέρφια της στο Los Angeles. "Προερχόμουν από πολύ φτωχή οικογένεια. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να γίνω αστροναύτης και τραγουδίστρια της όπερας. Όλα άλλαξαν όταν σε ηλικία επτά χρόνων είδα την Annie και τότε ονειρευόμουν να γίνω σταρ του κινηματογράφου", έχει πει η ηθοποιός σε συνέντευξή της. Μεγαλώνοντας όμως σε ένα αυστηρό καθολικό περιβάλλον, η Mendes άλλαξε σχέδια και αποφάσισε να γίνει καλόγρια. Μετά την αποφοίτησή της, μπήκε στο Πανεπιστήμιο της California προκειμένου να σπουδάσει marketing. Το 1997 όμως μετά από πρόταση που δέχθηκε από έναν ατζέντη να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, εγκατέλειψε τις σπουδές της. Η υπέροχη εμφάνισή της της εξασφάλισε πολύ γρήγορα τη συμμετοχή στα videoclip του Will Smith και του συγκροτήματος Aerosmith.

Το 1998 ήρθε και ο πρώτος της ρόλος στην ταινία "Children of the Corn V: Fields of Terror" ενώ κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου πρωταγωνίστησε σε αρκετές ακόμα μεταξύ των οποίων "A Night at the Roxbury" και "Mortal Kombat: Konquest" το 1998, "My Brother the Pig" το 1999 και "Urban Legends: Final Cut" ένα χρόνο μετά.

H φήμη της απογειώθηκε όταν το 2001 υποδύθηκε τη σύζυγο του Denzel Washington στην ταινία "Training Day". Το 2002 υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρεία καλλυντικών Revlon, ενώ εμφανίστηκε στην ταινία "All About the Benjamins" πριν συναντήσει ξανά το 2003 τον Washington στο "Out of Time". Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε σε μια σειρά από ταινίες, οι οποίες σημείωσαν μεγάλη εμπορική επιτυχία όπως οι "2 Fast 2 Furious" με τον Paul Walker, "Desperado", "Once Upon a Time in Mexico" με τον Johnny Depp και "Stuck on You" με το Matt Damon.

Το 2005 συνεργάστηκε με το Will Smith στο "Hitch" ενώ ακολούθησαν οι ταινίες "The Wendell Baker Story" το 2005, "Trust the Man" το 2006, "Ghost Rider" και "We Own the Night" το 2007. Εκείνη τη χρονιά το περιοδικό Cosmopolitan την ανέδειξε "Γυναίκα της χρονιάς". Το 2008 εμφανίστηκε στις διαφημίσεις του Calvin Klein ενώ τα επόμενα χρόνια η καριέρα της στον κινηματογράφο συνεχίστηκε με αρκετές ταινίες μεταξύ των οποίων "The Spirit" το 2008, "The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans" το 2009, "The Other Guys" το 2010, "Fast Five" το 2011 και "Girl in Progress"το 2012.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, η Eva το 2008 πέρασε αρκετές εβδομάδες στην κλινική Cirque Lodge ωστόσο δε θέλησε να αποκαλύψει τους λόγους, επικαλούμενη τον πόνο που ήδη έχει προκαλέσει στη μητέρα της.

Η μακροχρόνια σχέση της με το σκηνοθέτη George Augusto έληξε στα τέλη της δεκαετίας του 2000 ενώ από το Σεπτέμβριο του 2011 βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο του ηθοποιού Ryan Gosling.

Η Mendes δηλώνει κατά του θεσμού του γάμου, υπογραμμίζοντας ότι ίσως είχε διαφορετική γνώμη εάν επιτρέπονταν οι γάμοι στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.