Η σειρήνα της βρετανικής μουσικής σκηνής

Η σειρήνα της βρετανικής μουσικής σκηνής

Με τα κόκκινα μαλλιά της, τη λευκή σχεδόν πορσελάνινη επιδερμίδα της και τα πράσινα μελαγχολικά της μάτια θυμίζει την όμορφη πριγκίπισσα του παραμυθιού κι όμως υπάρχουν φορές που μεταμορφώνεται στην κακιά μάγισσα...Είναι σκοτεινή και ταυτόχρονα ρομαντική…Η φωνή της σε μαγεύει…Σε αιχμαλωτίζει για πάντα, σαν τις σειρήνες…Οι εμφανίσεις της στη σκηνή κόβουν την ανάσα ενώ στο μοναδικό της στυλ υποκλίνονται οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές μόδας…Η 27χρονη frontwoman του αγγλικού indie rock συγκροτήματος Florence and the Machine, Florence Welch με τα υπέροχα τραγούδια της μας ταξιδεύει στα όνειρα και τους εφιάλτες της…

Γεννημένη τον Αύγουστο του 1986 στο Camberwell της Αγγλίας, η Florence Mary Leontine Welch μεγάλωσε σε μια οικογένεια συγγραφέων και ακαδημαϊκών. Ο βρετανός πατέρας της Nick ήταν στέλεχος σε διαφημιστική εταιρεία ενώ η αμερικανίδα μητέρα της Evelyn, ήταν καθηγήτρια αναγεννησιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Queen Mary. Η Florence, όπως έχει πει σε συνέντευξή της στο Q Magazine, παρακολουθώντας στα εφηβικά της χρόνια μία διάλεξη της μητέρας της εντυπωσιάστηκε και πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με τη μουσική. "Αποφάσισα να κάνω κάτι σαν κι αυτό αλλά με τη μουσική. Ελπίζω η μουσική μου να έχει μερικά από τα πιο μεγάλα θέματα, όπως το sex, o θάνατος, η αγάπη και η βία. Είναι τα μόνα που δεν ξεφτίζουν".

Τα παιδικά της χρόνια σημαδεύτηκαν από το θάνατο των παππούδων της. Σε ηλικία 10 χρόνων έχασε τον παππού της λόγω σοβαρής ασθένειας ενώ τέσσερα χρόνια μετά η πολυαγαπημένη της γιαγιά, η οποία ήταν ιστορικός τέχνης, αυτοκτόνησε. Η Florence, της οποίας είχαν διαγνώσει από πολύ μικρή ηλικία ότι έπασχε από δυσλεξία και δυσπραξία, πήγε στο Thomas's London Day School και στη συνέχεια στο Alleyn's School ενώ το 2003 συνέχισε τις σπουδές της στο Camberwell College of Arts. Εκείνα τα χρόνια εμφανιζόταν σε μικρές σκηνές του Λονδίνου παρέα με την παιδική της φίλη Isabella Summers με το όνομα Florence Robot and Isabella Machine.

Το Δεκέμβριο του 2006 ενώ βρισκόταν στο Revue Bar στο Soho του Λονδίνου αναγνώρισε ανάμεσα στον κόσμο τη μουσική παραγωγό Mairead Nash κι έχοντας πιει δυο ποτηράκια παραπάνω την ακολούθησε στην τουαλέτα και της τραγούδησε το "Something's Got a Hold on Me" της Etta James. Η Mairead μαγεύτηκε από την υπέροχη φωνή της και αποφάσισε να γίνει μάνατζέρ της. "Δεν είχα ακούσει ξανά τόσο δυνατή φωνή", είχε πει το 2009 η Nash σε συνέντευξή της. Το 2007 η Florence ηχογράφησε με το συγκρότημα Ashok το album "Plans" ωστόσο ενώ είχε υπογράψει συμβόλαιο αισθάνθηκε πως ήταν η "λάθος μπάντα" κι έτσι αποφάσισε να αποχωρήσει.  

   

Η Florence έδωσε το όνομα Florence and The Machine στο συγκρότημα και το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο album με τίτλο "Lungs". Το κοινό λάτρεψε το album, το οποίο σκαρφάλωσε στο No1 των βρετανικών charts και έμεινε εκεί για 28 εβδομάδες.

Πολλά από τα τραγούδια του album μιλούσαν για τη βία και το θάνατο και όταν της ζήτησαν να το σχολιάσει είχε πει "λοιπόν, τι άλλο θέμα υπάρχει;Θυμάμαι όταν συνειδητοποίησα ότι οι γονείς μου θα πεθάνουν έκλαιγα...Έκλαιγα σαν ο πατέρας μου πράγματι να είχε πεθάνει". Τα υπέροχα τραγούδια της Florence "έντυσαν" μουσικά ταινίες, αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές μεταξύ των οποίων το "Grey's Anatomy" και το "So You Think You Can Dance" ενώ το 2011 το συγκρότημα εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της σειράς "Gossip Girl".

Στις αρχές του 2010 κι ενώ ήδη είχε ξεκινήσει να γράφει τραγούδια για το δεύτερο album της, της προτάθηκε να ταξιδέψει στο Los Angeles και να συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς και παραγωγούς της αμερικανικής pop μουσικής. Αρχικά είχε μπει στον πειρασμό εν τέλει όμως έκανε πίσω. "Όχι, δε μπορώ να το κάνω αυτό, δε μπορώ ξαφνικά να αφήσω πίσω ό,τι έκανα με το Lungs", είχε πει η καλλιτέχνις.

Τον Οκτώβριο του 2011 κυκλοφόρησε το δεύτερο album "Ceremonials", το οποίο έφθασε στο Νο1 των βρετανικών charts και στο Νο 6 των ΗΠΑ. Το βίντεο του τραγουδιού "What the Water Gave Me" τις πρώτες δύο ημέρες που ανέβηκε στο you tube είχε ενάμιση εκατομμύριο επισκέψεις.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, η Florence από το 2008 έως το 2011 είχε σχέση με τον αρθρογράφο Stuart Hammond και σήμερα μετά από έναν σύντομο δεσμό με τον ηθοποιό Sean Penn, έχει βρει τον έρωτα στο πρόσωπο του James Nesbitt, ο οποίος ασχολείται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων.