Perfect…Eva

Perfect...Eva

Μέσα σε λίγα χρόνια από το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έκανε όλον τον κόσμο να μιλάει για εκείνη…Με τη σκοτεινή γαλλική ομορφιά της να κόβει την ανάσα, έχει ψηφιστεί ως η 6η πιο sexy star όλων των εποχών ενώ οι Los Angeles Times της έχουν δώσει τη 18η θέση στη λίστα με τις 50 πιο όμορφες γυναίκες του κινηματογράφου. Η 33χρονη Eva Green όμως δεν είναι απλά μια όμορφη ηθοποιός. Με τις εξαιρετικές ερμηνείες της έχει αποδείξει ότι της αξίζει να έχει όλα τα φώτα στραμμένα πάνω της και το Χόλιγουντ στα πόδια της...

Η Eve Gaelle Green, η οποία έχει μία δίδυμη αδερφή τη Joy, γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1980 στο Παρίσι. Ο Σουηδός πατέρας της Walter Green είχε εγκατασταθεί με την οικογένειά του στην πόλη του φωτός από την ηλικία των 16 χρόνων, σπούδασε οδοντίατρος και παντρεύτηκε τη μητέρα της, τη γαλλίδα ηθοποιό Marlene Jobert, η οποία έλαμψε τις δεκαετίες του '60 και '70. Όπως ήταν φυσικό η Eva δε θα μπορούσε να μην επηρεαστεί και σε ηλικία 14 χρόνων αποφάσισε να μη γίνει όπως ήθελε μέχρι τότε αιγυπτιολόγος αλλά να ασχοληθεί με την υποκριτική. Πήγε στο ιδιωτικό σχολείο Fenelon Sainte-Marie κι ενώ ήταν ένα ιδιαίτερα ντροπαλό παιδί, το οποίο μελετούσε αρκετές ώρες και το μόνο που το ενδιέφερε ήταν να παίρνει καλούς βαθμούς, περίπου στην ηλικία των 16 χρόνων μεταμορφώθηκε...Επηρεασμένη τότε από τη γερμανίδα star της punk Nina Hagen, έβαψε τα μαλλιά της μαύρα και φορούσε gothic ρούχα. Η Green παρακολούθησε το American School στο Παρίσι για ένα χρόνο και το 1997 πήγε στη δραματική σχολή St. Paul. Το 2000 ολοκλήρωσε τις σπουδές της και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο για δέκα εβδομάδες προκειμένου να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής στο Webber Douglas School. Όταν επέστρεψε στο Παρίσι έπαιξε σε αρκετά θεατρικά έργα μεταξύ των οποίων το "Jalousie en Trois Fax" το 2001, όπου κέρδισε μια υποψηφιότητα για Molière Award, μία από τις πιο σημαντικές διακρίσεις στη Γαλλία, ενώ την επόμενη χρονιά ακολούθησε το "Turcaret".

Το 2003, η Green έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη με το ρόλο της Isabelle στην ταινία του Bernardo Bertolucci, "The Dreamers". Όταν της προτάθηκε ο ρόλος οι γονείς της προσπάθησαν να την αποτρέψουν λόγω των ερωτικών σκηνών, εκφράζοντας την ανησυχία ότι μπορεί να έχει την ίδια μοίρα με τη Maria Schneider, η οποία πρωταγωνίστησε στη θρυλική ταινία του Bertolucci "Last Tango in Paris" και αργότερα είχε εξομολογηθεί ότι λόγω των προκλητικών σκηνών είχε νιώσει σαν να είχε βιαστεί. Εκείνη όμως όχι μόνο δεν τους άκουσε αλλά λόγω της εξαιρετικής ερμηνείας της ήταν υποψήφια για European Film Award. Όλα πήγαιναν τέλεια στη ζωή της. Σε προσωπικό επίπεδο από το 2000 είχε βρει τον έρωτα στο πρόσωπο του ηθοποιού και σκηνοθέτη Yann Claassen ενώ η ομορφιά της τράβηξε την προσοχή του Ιταλού σχεδιαστή μόδας Giorgio Armani, ο οποίος στήριξε πάνω της όλη την ανοιξιάτικη κολεξιόν του. Τα επόμενα χρόνια είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις καμπάνιες της Lancome, του Dior και των Breil jewels.

Το 2004 επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη με την ταινία "Arsene Lupin" και ένα χρόνο μετά, ο Ridley Scott την επέλεξε για να εμφανιστεί στο "Kingdom of Heaven". Σε αυτή την ταινία συνάντησε και τον ηθοποιό Marton Csokas, με τον οποίο έμεινε μαζί μέχρι το 2009.

Το 2006 έκλεψε τις εντυπώσεις ως Vesper Lynd στην ταινία "Casino Royale", με το περιοδικό Empire να κατατάσσει το συγκεκριμένο χαρακτήρα στην 9η θέση στην ιστορία του κινηματογράφου.

Αρχικά η Green δίσταζε να δεχθεί το ρόλο έχοντας πλήρη επίγνωση της ανάγκης να ξεφύγει από την εικόνα "του σέξι κοριτσιού από το The Dreamers" ωστόσο κατάφερε να κερδίσει ένα BAFTA και ένα Empire Award.

Τo 2007 υποδύθηκε τη μάγισσα Serafina Pekkala στην ταινία "The Golden Compass" και συνέχισε με τις ταινίες "Fraklyn" το 2008, "Cracks" το 2009 της Jordan Scott, κόρης του Ridley Scott, "Womb" το 2010, "Perfect Sense" το 2011 και "Dark Shadows" του Tim Burton το 2012. Ενώ αναμένεται να τη δούμε ως Ava Lord στο sequel της ταινίας "Sin City: A Dame to Kill For" των Frank Miller και Robert Rodriguez και ως Αρτεμισία στην ταινία "300:Rise of an Empire".