Ο κρυμμένος θησαυρός του Χόλιγουντ

Πριν από περίπου δύο χρόνια η ίδια δήλωνε: "φοβάμαι ότι από το όνομα που "κανείς δεν έχει ξανακούσει" θα μεταμορφωθώ σ' αυτό "που σιχαθήκαμε να ακούμε". Σήμερα, το όνομα της Jessica Chastain τελικά είναι αυτό που λατρεύουμε να ακούμε κι εκείνη έχει εξελιχθεί στις πιο λατρεμένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Η πανέμορφη κοκκινομάλλα με την υπέροχη πορσελάνινη επιδερμίδα και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο ήρθε στο προσκήνιο το 2011 με την εκπληκτική ερμηνεία της στις ταινίες "The Tree of Life" και "The Help", κερδίζοντας κοινό και κριτικούς. Έχει προταθεί για Oscar δύο φορές ενώ φέτος κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην ταινία "Zero Dark Thirty". Το 2012 το περιοδικό TIME τη συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο ενώ ο κορυφαίος οίκος Yves Saint Laurent την επέλεξε για να εκπροσωπήσει το νέο του άρωμα, Manifesto.

Η Jessica Michelle Howard, γεννήθηκε το Μάρτιο του 1977 και μαζί με τα τέσσερα αδέρφια της μεγάλωσε στο Sacramento της California. Η μητέρα της ήταν chef και ο πατέρας της πυροσβέστης. Η γιαγιά της, Marilyn, στην οποία έχει μεγάλη αδυναμία, όταν ήταν μικρή την πήγε να δει το μιούζικαλ "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat", στο οποίο συμμετείχε ένα κοριτσάκι της ηλικίας της. Από εκείνη την ημέρα η Jessica ονειρευόταν πως όταν μεγαλώσει θα γίνει ηθοποιός. Όταν αποφοίτησε από το El Camino High School μπήκε στο Sacramento City College ενώ από το 1998 συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις της επαγγελματικής θεατρικής ομάδας TheatreWorks στο San Francisco με το επίθετο της μητέρας της, Chastain. Ένας από τους ηθοποιούς της ομάδας την παρακίνησε να κάνει αίτηση στη φημισμένη σχολή της Νέας Υόρκης Juilliard όπου κι έγινε δεκτή με υποτροφία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, ο τηλεοπτικός παραγωγός John Wells εντυπωσιασμένος μαζί της, της εξασφάλισε συμβόλαιο ενός έτους για τις τηλεοπτικές σειρές που ετοίμαζε. Έτσι, το 2004 η Jessica έκανε το ντεμπούτο της στην τηλεόραση στη σειρά "ER" ενώ ακολούθησαν μικροί ρόλοι στις σειρές "Veronica Mars", "Dark Shadows" και "Law & Order".

Το 2006 ο Al Pacino την επέλεξε να υποδυθεί τη Salome στη σκηνή στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Oscar Wilde, όπως και στη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη "Wilde Salomé" το 2011, το οποίο σκηνοθέτησε ο Pacino."Ο Al είναι ο δάσκαλός μου" έχει πει η Jessica για τον κορυφαίο ηθοποιό, ο οποίος στη συνέχεια την πρότεινε στο σκηνοθέτη Terrence Malick για να παίξει στην ταινία που ετοίμαζε "The Tree of Life".

Το 2008, η Jessica έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη με την ταινία "Jolene" κι ένα χρόνο μετά ακολούθησε το "Stolen".

Το 2011 ήταν η χρονιά που απογειώθηκε η καριέρα της και μπήκε στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς. Πρωταγωνίστησε σε επτά ταινίες και ήταν υποψήφια για πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων και για Oscar. Την είδαμε στις ταινίες "Wilde Salome", "Take Shelter", "Coriolanus", "The Debt", "The Τree of Life", "Texas Killing Fields" και "The Help" όπου υποδύθηκε τη Celia Foote κερδίζοντας την πρώτη της υποψηφιότητα για Oscar. Η ταινία βρέθηκε στην κορυφή του box office για τέσσερις εβδομάδες με συνολικά κέρδη 160 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2012 η Jessica έκανε το ντεμπούτο της στο Broadway στο ρόλο της Catherine Sloper στο έργο "The Heiress" και επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη ως πράκτορας της CIA στην ταινία της Kathryn Bigelow "Zero Dark Thirty", μία ταινία που αναφέρεται στο δεκαετές κυνήγι για τον εντοπισμό και την εξόντωση του Osama bin Laden. Η εξαιρετική ερμηνεία της της χάρισε τη δεύτερη υποψηφιότητα για Oscar αλλά και μία Χρυσή Σφαίρα. "Πρόκειται για το απόλυτο όνειρο που έγινε πραγματικότητα", είπε στην ομιλία της η πανέμορφη ηθοποιός. 

 

Η Jessica συνέχισε την καριέρα της με τις ταινίες "Lawless" και "Tar" το 2012 ενώ φέτος πρωταγωνίστησε στο θρίλερ "Mama".

Η Chastain, η οποία είναι χορτοφάγος, ζει στο Manhattan με τον Chaplin, ένα σκυλάκι με τρία ποδαράκια που έσωσε από το δρόμο και απολαμβάνει τον έρωτα της με τον Ιταλό Gian Luca Passi, ο οποίος εργάζεται για τη γαλλική εταιρεία Moncler.