Το απόλυτο style icon

Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς κάτω των 30 χρόνων. Έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία ενώ πριν από λίγο καιρό ύστερα από την απαίτηση του κοινού απέκτησε το δικό της κέρινο ομοίωμα στο διάσημο βρετανικό μουσείο Madame Tussauds. Η δεσποινίς Emma Watson, γνωστή και ως Hermione Granger από τις ταινίες του Harry Potter, μεγάλωσε και από μια παιδική ηρωίδα έχει εξελιχθεί στο απόλυτο style icon.  

Η Emma Charlotte Duerre Watson γεννήθηκε στο  Παρίσι τον Απρίλιο του 1990. Είναι κόρη των Άγγλων δικηγόρων Jacqueline Luesby και Chris Watson. Η Εmma έζησε στο Παρίσι μέχρι τα 5 της χρόνια καθώς μετά το διαζύγιο των γονιών της μετακόμισε με τη μητέρα της και το μικρότερο αδερφό της στο Oxfordshire. Παρακολούθησε το Dragon School μέχρι το 2003 κι από την ηλικία των 6 ήξερε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική για αυτό και γράφτηκε στην επαγγελματική σχολή θεάτρου Stagecoach. Από τα δέκα της χρόνια πρωταγωνιστούσε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις της σχολής, μεταξύ των οποίων στις "The Happy Prince" και "Arthur: The Young Years". Η μεγάλη στιγμή της ήρθε το 1999 όταν έπαιξε στο "Harry Potter And The Philosopher's Stone", το οποίο ήταν βασισμένο στο επιτυχημένο εμπορικά μυθιστόρημα της βρετανίδας συγγραφέως JK Rowling.

Η Watson κέρδισε το ρόλο της Hermione Granger μαζί με τους Daniel Radcliffe και Rupert Grint στους άλλους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η ταινία "Harry Potter and the Philosopher's Stone" έσπασε τα ταμεία από την πρώτη κιόλας ημέρα που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2001.

Η Emma υποδύθηκε την Hermione για σχεδόν δέκα χρόνια με τις ταινίες "Harry Potter and The Chamber of Secrets" το 2002, "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban" το 2004, "Harry Potter and The Goblet Of Fire" το 2005, "Harry Potter and the Order of the Phoenix" το 2007, "Harry Potter and the Half-Blood Prince" το 2009 και "Harry Potter and the Deathly Hallows" πρώτο και δεύτερο μέρος, το 2010 και το 2011 αντίστοιχα. Χάρη σε αυτό το ρόλο η Emma είναι μια από τις πιο γνωστές και ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς κάτω των 30 χρόνων κερδίζοντας 10 εκατομμύρια λίρες.

Μετά το τέλος του Harry Potter, η Watson εμφανίστηκε στις ταινίες "My Week With Marilyn" το 2011 και "The Perks of Being A Wallflower" το 2012 ενώ πρόκειται να τη δούμε στις ταινίες "The Bling Ring" και "The End of the World" το 2013 και στο "Noah" το 2014.

H Watson το 2009 και το 2010 συνεργάστηκε με τον οίκο μόδας Burberry ενώ το 2011 ήταν το πρόσωπο που επέλεξε η εταιρεία καλλυντικών Lancome.

 

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή μετά από τις σχέσεις της με τον βρετανό τραγουδιστή του συγκροτήματος "One night only", George Craig και τον αμερικανό ηθοποιό Johnny Simmons, οι οποίες κράτησαν λίγους μήνες φαίνεται πως έχει βρει την αληθινή αγάπη στο πρόσωπο του συμφοιτητή της Will Adamowicz τον οποίο γνωρισε στο Oxford University.