Η άτακτη Bella…

Σύμφωνα με το Forbes ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός το 2012 με τα κέρδη της να αγγίζουν συνολικά τα 34 εκατομμύρια δολάρια...Είναι μόλις 23 χρόνων κι έχει εμφανιστεί σε δεκάδες ταινίες ενώ το καλοκαίρι αναστάτωσε το Χόλιγουντ με τα καμώματά της...Φυσικά αναφερόμαστε στην Kristen Steward ή αλλιώς Bella Swan, ίσως την πιο πολλά υποσχόμενη ηθοποιό, η οποία πρόκειται να εμφανιστεί στην ταινία του Steven Shainberg "The Big Shoe".

Η Kristen Jayne Stewart γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1990 στο Los Angeles της California. Οι γονείς της John και Jules Stewart εργάζονται και οι δύο στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Η μητέρα της είναι σεναριογράφος και ο πατέρας της τηλεοπτικός παραγωγός του FOX. Η Kristen πήγε στο σχολείο μέχρι την έβδομη τάξη και μετά συνέχισε την εκπαίδευσή της μέσω αλληλογραφίας. Κι αυτό συνέβη καθώς η καριέρα της ξεκίνησε σε ηλικία 8 χρόνων, όταν ένας κυνηγός ταλένων την είδε σε μια Χριστουγεννιάτικη παράσταση του σχολείου της. Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο έκανε με την ταινία "The Thirteenth Year" το 1999 και ένα χρόνο μετά ακολούθησε το "The Flintstones in Viva Rock Vegas".

Ο πρώτος σημαντικός ρόλος ήρθε το 2001 στην ταινία "The Safety of Objects" με την Glenn Close ενώ ακολούθησε ο ρόλος της Sarah Altman στην ταινία "Panic Room με τη Jodie Foster, όπου ήταν υποψήφια για Young Artist Award.

Λόγω της εξαιρετικής ερμηνείας της, της δόθηκε άλλος ένας ρόλος το 2003 στην ταινία "Cold Creek Manor", όπου υποδύθηκε την κόρη του Dennis Quaid και της Sharon Stone.

Παρόλο που η ταινία δεν τα πήγε καθόλου καλά στο box office, η Kristen κέρδισε άλλη μια υποψηφιότητα για Young Artist Award.

Ακολούθησαν αρκετές ταινίες μέχρι τον επόμενο σημαντικό ρόλο που ήρθε το 2007 στην ταινία "Into the Wild με τον Sean Penn όπου κέρδισε την τρίτη της υποψηφιότητα για βραβείο.

Σε ηλικία μόλις 18 χρόνων υποδύθηκε τη Bella Swan στο "Twilight", τον πιο διάσημο μέχρι στιγμής ρόλο της, ενώ ακολούθησαν οι ταινίες "The Twilight Saga:New Moon" το 2009, "The Twilight Saga: Eclipse" το 2010, "The Twilight Saga: Breaking Dawn-Part One" το 2011 και "The Twilight Saga: Breaking Dawn- Part Two" το 2012.

Η Kristen άρχισε να βγαίνει με το συμπρωταγωνιστή της Robert Pattinson, ωστόσο κανενας από τους δύο δε μιλούσε ανοιχτά για τη σχέση τους.

Η καριέρα της συνεχίστηκε το 2009 με την ταινία "Adventureland", το 2010 εμφανίστηκε στις "The Yellow Handkerchief", "The Runaways" και "Welcome To The Rileys" ενώ το 2012 στο "On The Road" και στο "Snow White and the Huntsman" του Rupert Sanders, όπου υποδύθηκε τη Χιονάτη.

Οι φήμες ότι διατηρούσε σχέση με τον 42χρονο σκηνοθέτη, ο οποίος μάλιστα ήταν παντρεμένος, επιβεβαιώθηκαν όταν τον περασμένο Ιούλιο το περιοδικό US δημοσίευσε φωτογραφίες τους.

Η Kristen αμέσως μετά ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον Pattinson με μια γραπτή της δήλωση όπου έλεγε:"Αυτή η  αδιακρισία έθεσε σε κίνδυνο το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου, το πρόσωπο που αγαπώ και σέβομαι περισσότερο, τον Rod. Τον αγαπώ, τον αγαπώ, λυπάμαι..." και ουσιαστικά ήταν η πρώτη φορά που παραδεχόταν τη σχέση της μαζί του. Μέχρι και σήμερα οι δυο τους έχουν παραμείνει σιωπηλοί για την κατάσταση στη σχέση τους ωστόσο η "Sun" είχε αναφέρει ότι ο Pattinson αποφάσισε να πωλήσει το σπίτι που είχαν αποκτήσει από κοινού το Σεπτέμβριο του 2011. Τον περασμένο Νοέμβριο έκαναν την πρώτη και τελευταία δημόσια εμφάνισή τους μετά το χωρισμό στην πρεμιέρα της ταινίας "The Twilight Saga: Breaking Dawn- Part Two".