Η εκρηκτική μελαχρινή του Χόλιγουντ

Το βλέμμα της μαγνητίζει, πολλοί τη χαρακτηρίζουν ως τη νέα Marilyn Monroe και είναι αναμφίβολα μία από τις πιο σέξι γυναίκες του Χόλιγουντ...Η Megan Fox στα 27 της και μητέρα ενός παιδιού, μπορεί να μην έχει αποδείξει μέχρι στιγμής το υποκριτικό της ταλέντο αλλά στο πέρασμά της αναστατώνει όλο τον ανδρικό πληθυσμό.

Η Megan Denise Fox γεννήθηκε το Μάιο του 1986 στο Memphis του Tennessee. Στην ηλικία των 5 χρόνων ξεκίνησε μαθήματα χορού και τραγουδιού ενώ στα 13 της μπήκε στο χώρο του modelling, όπου απέσπασε αρκετά βραβεία σε διαγωνισμούς ομορφιάς. Η επιτυχία της την οδήγησε στα 16 να εγκαταλείψει το σχολείο και να μετακομίσει στο Los Angeles για να κυνηγήσει την καριέρα της. Εκείνη τη χρονιά συμμετείχε στο cast της ταινίας "Holiday in the Sun", η οποία κυκλοφόρησε μόνο σε dvd.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων χρόνων η Fox συνέχισε να εμφανίζεται σε διάφορους τηλεοπτικούς ρόλους. Το 2002 συμμετείχε στη σουηδικής παραγωγής σαπουνόπερα "Ocean Ave" ενώ είχε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά του δικτύου WB, "What I Like About You", με την Amanda Bynes.

Το 2004 ήταν πολύ σημαντική χρονιά για τη Megan. Εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές σειρές "Two and a Half Men" του CBS και "Hope and Faith" του ABC. To 2005 μάλιστα κέρδισε μια υποψηφιότητα για το βραβείο Νέου Καλλιτέχνη. Εκείνη τη χρονιά επέστρεψε στον κινηματογράφο με το ρόλο της Carla Santi, στην ταινία "Confessions of a Teenage Drama Queen" ωστόσο η φήμη της απογειώθηκε το 2007, όταν υποδύθηκε τη Mikaela Banes στην ταινία επιστημονικής φαντασίας "Transformers", όπου ήταν υποψήφια για MTV Movie Award.

Τον επόμενο χρόνο, η Fox ήταν στο cast της κωμωδίας "How to Lose Friends and Alienate People". Η ταινία πήγε πολύ καλά στη Μεγάλη Βρετανία λόγω του Simon Pegg αλλά δε σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία στις ΗΠΑ. Το 2009 εμφανίστηκε στη συνέχεια της ταινίας "Transformers: Rise of the Fallen", όπου για άλλη μια φορά σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο box office και διατήρησε τη Fox στο φως της δημοσιότητας.

Κι ενώ είχε υπογράψει να εμφανιστεί και στο τρίτο sequel έκανε πίσω.Οι φήμες θέλουν να οφείλεται στην κακή σχέση της με το σκηνοθέτη Michael Bay ωστόσο και οι δύο πλευρές το έχουν αρνηθεί. Η Megan συνέχισε την καριέρα της με τις ταινίες "Jennifer's Body" και "Jonah Hex" ενώ το 2010 βρέθηκε στο cast της δραματικής ταινίας "Passion Play", δίπλα στο Mickey Rourke.

Η Fox τα τελευταία χρόνια έχει συμπεριληφθεί σε πολλές λίστες με τίτλο "η πιο σέξι", συμπεριλαμβανομένων "μία από τις πιο σέξι γυναίκες εν ζωή" του FHM, ενώ το 2009 το όνομά της φιγούραρε στο νούμερο 2 της λίστας του Maxim με τις 100 πιο hot γυναίκες.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, το 2004 συνάντησε τον Brian Austin Green στην τηλεοπτική σειρά "Hope and Faith", όταν εκείνη ήταν 18 κι εκείνος 30. Το 2006 αρραβωνιάστηκαν αλλά 3 χρόνια μετά αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους. Το 2010 όμως ανακοίνωσαν ότι είναι πάλι μαζί και λίγες ημέρες μετά αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης σε μια ιδιωτική τελετή στο Four Seasons Resort στη Χαβάη. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον ερχομό του γιου τους, Noah Shannon.