Little Girl Lost

Πέρασε τα παιδικά της χρόνια βουτηγμένη στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Η εφηβεία της σημαδεύτηκε από μια απόπειρα αυτοκτονίας κι άπειρες προσπάθειες σε κέντρα αποτοξίνωσης...Κι όμως τα κατάφερε και βγήκε από το σκοτάδι...Η Drew Barrymore σήμερα συγκαταλέγεται στις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, έχει δημιουργήσει τη δική της εταιρεία παραγωγής και έχει καταφέρει να διώξει από πάνω της τη σκιά της θρυλικής οικογένειάς της."Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για τα τελευταία χρόνια της ζωής μου. Είμαι υπερήφανη για τον εαυτό μου, δεν ήξερα ότι έχω τέτοια πειθαρχία. Δούλεψα πολύ σκληρά και νιώθω ότι όλα θα πάνε καλά".

Η Drew κληρονόμησε ένα διάσημο όνομα και μαζί με αυτό την τραγική ιστορία της οικογένειας ηθοποιών Barrymore. Ο παππούς της, ο John Barrymore, ήταν εθισμένος στο αλκοόλ κι έφυγε στα 60 του χρόνια από κίρρωση ήπατος ενώ ο πατέρας της John Barrymore Jr πέθανε άστεγος το 2004 από χρήση ναρκωτικών.

Με τον πατέρα της να έχει εγκαταλείψει τη μητέρα της Jaid, η Drew γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1975. Καθώς ήταν σχεδόν απίθανο να ξεφύγει από το χώρο της υποκριτικής, σε ηλικία μόλις 11 μηνών έπαιξε σε ένα διαφημιστικό για τροφή σκύλων. Η Drew έδειξε πόσο επαγγελματίας ήταν όταν τη δάγκωσε το σκυλί κι ενώ όλοι περίμεναν να βάλει τα κλάματα εκείνη άρχισε να γελά με αποτέλεσμα να πάρει τη δουλειά.

Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο έκανε σε ηλικία 7 χρόνων στην ταινία του νονού της Steven Spielberg, “E.T the Extra-Terrestrial” ενώ δύο χρόνια αργότερα υποδύθηκε την Casey Brodsky στην ταινία “Irreconcilable Differences”, όπου προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα β' γυναικείου ρόλου.

Η Drew όμως μεγαλώνοντας δίπλα σε μια αδιάφορη μητέρα πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Στα 9 ήταν εθισμένη στο αλκοόλ, στα 10 κάπνιζε μαριχουάνα και ήταν θαμώνας στο περίφημο Studio 54 στη Νέα Υόρκη, στα 13 ήταν ήδη σε κέντρο για να απεξαρτηθεί από την κοκαϊνη, στα 14 έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και στα 15 αυτό το πολλά υποσχόμενο κοριτσάκι εργαζόταν σε μία καφετέρια στο Χόλιγουντ. Παρόλο που τελικά κατάφερε να νικήσει τον εθισμό της για αρκετά χρόνια διατηρούσε την εικόνα του "άτακτου κοριτσιού" ειδικά μετά την εμφάνισή της στην ταινία "Poison Ivy" το 1992, όπου υποδύθηκε μια σαγηνευτική έφηβο παραμερίζοντας την εικόνα του παιδιού που είχαν όλοι μέχρι πρότινος.

Η Drew όμως προκαλούσε...Το 1995 πόζαρε γυμνή για το εξώφυλλο του περιοδικού Playboy. Ο νονός της ενοχλήθηκε πάρα πολύ και για να της το δείξει της έστειλε δώρο για τα 20α γενέθλια της ένα πάπλωμα με μια κάρτα που έγραφε "Cover up yourself" και αντίγραφα από τις γυμνές της φωτογραφίες όπου τις είχε επεξεργαστεί ώστε να φαίνεται ντυμένη. Την ίδια περίοδο επίσης συζητήθηκε πολύ η εμφάνισή της στο τηλεοπτικό σόου "David Letterman Show", όπου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανέβηκε στο τραπέζι του παρουσιαστή και με την πλάτη στην κάμερα του έδειξε το στήθος της ως δώρο για τα γενέθλια του.

Πολυτάραχη ήταν και η προσωπική της ζωή. Μετά από δύο αποτυχημένους γάμους και αρκετές σχέσεις όμως βρήκε την ευτυχία δίπλα στο Will Kopelman, με τον οποίον παντρεύτηκαν το περασμένο καλοκαίρι ενώ ήταν πέντε μηνών έγκυος και το Σεπτέμβρη κράτησαν στην αγκαλιά τους την Olive.

Σήμερα κοιτώντας τη ζωή της πίσω η Drew κάνει τον απολογισμό της: "Δεν πρέπει να ζείτε τη ζωή σας κατηγορώντας για τις αποτυχίες σας τους γονείς σας για αυτά που έκαναν ή δεν έκαναν. Συνειδητοποίησα ότι ήταν χάσιμο χρόνου να είμαι θυμωμένη με τους γονείς μου και λυπάμαι πολύ για τον εαυτό μου. Όλα αυτά που πέρασα με έκαναν να γίνομαι καλύτερη και πιο δυνατή”.