Bella Bellucci

Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα...Το όνομα αυτής; Monica Bellucci...Η Ιταλίδα σταρ, στα 48 της χρόνια, μητέρα δύο παιδιών παραμένει το ίδιο σαγηνευτικά όμορφη και σέξι όπως τότε που μας συστήθηκε ως Malena. Η αδιαμφισβήτητη διάδοχος της Sophia Loren, η οποία αποτελεί τον κρυφό πόθο των περισσοτέρων ανδρών, καταρρίπτει το μύθο ότι οι όμορφες είναι και ατάλαντες.

Η Monica Anna Maria Bellucci γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 1964 στην επαρχιακή πόλη Citta di Castello, της Umbria. Κόρη της ζωγράφου Maria Gustinelli και του ιδιοκτήτη εταιρείας με φορτηγά Luigi Bellucci, μεγάλωσε με το όνειρο να γίνει δικηγόρος. Κι ενώ ξεκίνησε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Perugia, συνειδητοποίησε από πολύ νωρίς ότι θα μπορούσε να βγάλει περισσότερα χρήματα ακολουθώντας το επάγγελμα του μοντέλου, κάτι που θα τη βοηθούσε να απεγκλωβιστεί από την επαρχιώτικη ζωή..."Ήθελα να ξεφύγω επειδή ποτέ δε μου άρεσε η ιταλική παράδοση που θέλει τη γυναίκα να είναι μητέρα, νοικοκυρά, εργαζόμενη. Ήθελα να είμαι ανεξάρτητη από μικρή. Δεν ήθελα να εξαρτώμαι από έναν άνδρα". Έτσι εγκατέλειψε τις σπουδές της και εγκαταστάθηκε στο Μιλάνο όπου συνεργάστηκε με κορυφαίους φωτογράφους όπως ο Bruce Weber. "Ήμουν μόλις 18 χρόνων, έβγαζα αρκετά χρήματα και απολάμβανα μια όμορφη ζωή την ώρα που οι φίλοι μου ήταν στο Πανεπιστήμιο".

Δύο χρόνια αργότερα παρόλο που ήταν η μούσα του οίκου Dolce & Gabbana και είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστή σε Παρίσι και Νέα Υόρκη, ένιωσε να ασφυκτιά . "Δε μπορούσα να εκφραστώ. Ως μοντέλο πρέπει να είσαι σιωπηλή και να κάνεις αυτό που σου ζητάνε. Κι αυτό δεν ήμουν σε καμία περίπτωση εγώ". Τότε αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της και να μετρήσει τις δυνάμεις της στο χώρο της υποκριτικής. Το 1992 κέρδισε ένα πολύ μικρό ρόλο στην ταινία του Francis Ford Coppola "Dracula". "Ήταν μια δύσκολη απόφαση και δεν ήξερα τι θα μπορούσε να συμβεί αλλά ήμουν τόσο περίεργη...". Η Bellucci επέστρεψε στην Ιταλία όπου παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής, ωστόσο άρχισε να απογοητεύεται καθώς παρά τις προσπάθειές της να αποδείξει ότι της αξίζει μία θέση, για όλους ήταν απλά ένα μοντέλο που ήθελε να γίνει ηθοποιός.

Το 1996 όμως η καριέρα της απογειώθηκε όταν υποδύθηκε τη Lisa στην ταινία "L'appartement", μία ερμηνεία που της χάρισε το βραβείο Cesar. Εκεί γνώρισε και το σύζυγό της Vincent Cassel αλλά δεν ήταν αυτό που λέμε "έρωτας με την πρώτη ματιά". Όπως η ίδια έχει πει, μόλις τον είδε πήγε στον ατζέντη της και τον ρώτησε για ποιο λόγο τον επέλεξαν από τη στιγμή που υπάρχουν τόσοι ωραίοι και σέξι ηθοποιοί. Και ο Cassel όμως είχε τις αντιρρήσεις του για την επιλογή της Monica. "Γιατί πρέπει να πάρετε αυτό το μοντέλο για το ρόλο ενώ μπορείτε να επιλέξετε μία από τις τόσες εξαιρετικές Γαλλίδες ηθοποιούς που υπάρχουν", είχε πει. Περίεργη γνωριμία....δε νομίζετε; Προφανώς ήδη είχε μαγνητίσει ο ένας τον άλλον...

Το ζευγάρι που είναι γνωστό ως "Les Glamours" παντρεύτηκε το 1999 και έχουν εμφανιστεί μαζί σε οκτώ ταινίες, μεταξύ των οποίων και το "Irreversible". Η τολμηρή ταινία του Gaspar Noe σόκαρε λόγω των πολύ ρεαλιστικών σκηνών με τη Monica να πέφτει θύμα βιασμού. Ο Cassel μάλιστα στην προβολή της ταινίας δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. 

"Δεν ξέρω πως θα είναι το αύριο για εμάς διότι όλοι αλλάζουν μεγαλώνοντας. Γνώρισα ένα νεαρό αγόρι και μου αρέσει ο άνδρας που εξελίχθηκε. Έχει μεγαλώσει με έναν υπέροχο τρόπο. Είναι πολύ σέξι, έχει ένα πολύ ιδιαίτερο παρουσιαστικό", έχει πει η Monica για το σύζυγό της. Το 2004 ήρθε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί η Deva. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της φωτογραφήθηκε γυμνή για το εξώφυλλο του περιοδικού "Vanity Fair", θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για την ιταλική νομοθεσία που απαγορεύει στις γυναίκες να αποκτούν παιδιά καταφεύγοντας σε τράπεζα σπέρματος. "Αν δεν είσαι παντρεμένη σου απαγορεύουν να αποκτήσεις ένα παιδί με τη βοήθεια της επιστήμης".

Η Monica μιλώντας για το νέο ρόλο στη ζωή της είχε περιγράψει τον εαυτό της ως τη χειρότερη μαμά λόγω της υπερπροστατευτικότητας της . "Όταν ακούω να λέω Deva μην κάνεις αυτό. Έφαγες; Θα κρυώσεις! Είναι σα να ακούω τη μητέρα μου! Είναι τρομακτικό !".

Πριν από δύο χρόνια ήρθε στον κόσμο και η δεύτερη κορούλα της, η Leonie και η Monica φωτογραφήθηκε ξανά για το "Vanity Fair". Σήμερα, η Ιταλλίδα καλλονή βάζει πάνω από όλα την οικογένειά της και έχει αφοσιωθεί πλήρως στο μεγάλωμα των δύο παιδιών της.