Girls…don’t cry!

Βραβευμένη με Όσκαρ δύο φορές, η Hillary Swank, το αγοροκόριτσο του Χόλιγουντ, με το αστραφτερό χαμόγελο, τις χαρακτηριστικές γωνίες στο πρόσωπό της και τα παιχνιδιάρικα μάτια έχει παλέψει πολύ στη ζωή της για να αποκτήσει το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας. Η δύσκολη παιδική της ηλικία, ο αγώνας για επιβίωση, οι συνεχείς προσπάθειες να αποδείξει το ταλέντο της κι ένας αποτυχημένος γάμος αποδεικνύουν ότι τελικά...girls...don't cry!

Γεννημένη τον Ιούλιο του 1974 στο Lincoln της Nebraska, η Hillary το μόνο που έχει να θυμάται από τα παιδικά της χρόνια είναι τους έντονους καυγάδες των γονιών της, την εγκατάλειψή της από τον πατέρα της και τον καθημερινό αγώνα της μητέρας της να μπορέσει να προσφέρει έστω ένα πιάτο φαγητό στο παιδί της.

Η Hillary με τη μητέρα της ζούσαν σε ένα τροχόσπιτο στο Bellingham της Washington και καθώς δεν υπήρχαν χρήματα για διασκέδαση περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρας κολυμπώντας στην κοντινή λίμνη Samish. Το εξαιρετικό της ταλέντο στην κολύμβηση της χάρισε πολλές διακρίσεις σε κολυμβητικούς αγώνες κατηγορίας Junior. Η Hillary όμως από την ηλικία των 8 ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός."Δεν είχα αμφιβολία ότι μπορούσα να γίνω ηθοποιός ωστόσο ποτέ δεν περίμενα να κάνω επιτυχία" έχει πει. Η μητέρα της, η οποία ήταν η πρώτη που πίστεψε στο ταλέντο της αποφάσισε να αναζητήσουν την τύχη τους στο Los Angeles. Διέθεσε τα τελευταία 75 δολάρια που είχε στο πορτοφόλι της για να αγοράσει τηλεφωνικές κάρτες, επικοινώνησε με διάφορα πρακτορεία και η Hillary περνώντας από δεκάδες οντισιόν κατάφερε τελικά να κερδίσει κάποιους μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές παραγωγές. Τα πρώτα χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα. Για ένα μεγάλο διάστημα αναγκάζονταν να μένουν μέσα στο αυτοκίνητο ενώ η Hillary εγκατέλειψε το σχολείο προκειμένου να αφοσιωθεί στην υποκριτική.

 

Το ντεμπούτο της στο κινηματογράφο έγινε το 1992 με την ταινία "Baffy the vampire slayer" και μετά από ένα διάλειμμα δύο χρόνων κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία "The next karate kid". Η ταινία όμως ήταν η απόλυτη καταστροφή και θεωρήθηκε εισπρακτική αποτυχία.

Το 1997 υποδύθηκε μία ανύπαντρη μητέρα στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "Beverly Hills 90210". Παρά το γεγονός όμως ότι είχε υπογράψει συμβόλαιο για δύο χρόνια εμφανίστηκε μόνο μία σεζόν. Απογοητευμένη από αυτή την εξέλιξη είχε δηλώσει "Εάν δεν είμαι καλή ηθοποιός για το Beverly Hills, τότε δεν είμαι καλή για τίποτα". Δύο χρόνια όμως μετά απέδειξε σε όλους πόσο καλή ηθοποιός είναι με την ερμηνεία της στην ταινία "Boys don't Cry" που της χάρισε ένα Όσκαρ και μία Χρυσή Σφαίρα.

H ταινία ήταν βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Teena Brandon, ενός κοριτσιού που προτίμησε να ζήσει ως αγόρι. Στα 21 της χρόνια ξυλοκοπήθηκε άγρια, βιάστηκε και δολοφονήθηκε όταν αποκαλύφθηκε το φύλο της. Η Hillary, η οποία αμείφθηκε με το ποσό των 3000 δολαρίων, παρόλο που περίμενε μετά την επιτυχία της να της ανοίξουν αρκετές πόρτες δεν κατάφερε να κάνει τίποτα σπουδαίο μέχρι το 2004 όπου μάγεψε κριτικούς και κοινό με την ερμηνεία της στην ταινία "Million dollars baby" σε σκηνοθεσία του Clint Eastwood. Η ηθοποιός που κέρδισε ένα Όσκαρ και μια Χρυσή Σφαίρα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του ρόλου γυμναζόταν 4 ώρες την ημέρα κι έμαθε μποξ.

Στη συνέχεια ακολούθησαν εξαιρετικές ταινίες μεταξύ των οποίων οι "Τhe Βlack Dahlia" του Brian de Palma όπου υποδύθηκε μία femme fatale, "Amelia", και "New Year's Eve".

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, η Hillary το 2006 ανακοίνωσε το διαζύγιο της με τον ηθοποιό Chad Lowe με τον οποίο ήταν μαζί από το 1992. "Στο τέλος απλά δε λειτουργούσε. Αλλά ποτέ δε βλέπω αυτή τη σχέση ως αποτυχημένη... αυτό που βλέπω είναι σχεδόν 14 χρόνια επιτυχίας" έχει πει σε συνέντευξη της. Λίγο καιρό μετά τη διάλυση του γάμου της συνδέθηκε ερωτικά με τον επί πολλά χρόνια ατζέντη της John Campisi αλλά το περασμένο Μάιο το ζευγάρι χώρισε. Τους τελευταίους μήνες η καρδιά της ηθοποιού χτυπάει  δυνατά για το Γάλλο μεσίτη, Laurent Fleury.