Χαμένοι…στη γοητεία της!

Στην ομορφιά της υποκλίνεται όλος ο ανδρικός πληθυσμός...Ποιος άνδρας δε θυμάται τους τίτλους αρχής της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας "Lost in translation", όπου η Scarlett Johansson τεντώνεται νωχελικά φορώντας το ροζ εσώρουχό της ή τις ερωτικές σκηνές με τον Jonathan Rhys Meyers στο "Match Point" του Woody Allen, ο οποίος μάλιστα την έχει χαρακτηρίσει "εγκληματικά σέξι"... Κι όμως η Scarlett είναι πολλά περισσότερα από μια όμορφη ηθοποιός...Έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες. Οι εξαιρετικές ερμηνείες της, της έχουν χαρίσει αρκετές υποψηφιότητες για βραβεία. Την είχε επιλέξει ο Andrew LΙoyd Webber για το ρόλο της Maria στο "The sound of music". Στο άλμπουμ της  με τίτλο "Anywhere I Lay My Head" που ερμήνευσε με τη βραχνή, υπέροχη φωνή της τραγούδια του Tom Waits, φωνητικά της έκανε ο David Bowie ενώ έχει σκηνοθετήσει αρκετές ταινίες μικρού μήκους...Κι όλα αυτά ενώ είναι μόλις 28 χρόνων! Θέλετε κι άλλα για να πειστείτε ότι θα μας απασχολεί για πολλά πολλά χρόνια;

Η Scarlett γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1984 στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας της, δανικής καταγωγής, ήταν εργολάβος οικοδομών στο Μανχάταν και η μητέρα της, Melanie, είχε αφοσιωθεί στο μεγάλωμα των τεσσάρων παιδιών της, του Adrian, της Vanessa, της Scarlett και του Hunter. Ο Hunter είναι ο δίδυμος αδερφός της ωστόσο δεν έχουν μεταξύ τους καμία ομοιότητα. Η ίδια σε συνέντευξή της έχει πει αστειευόμενη ότι μοιάζουν όσο ο Arlond Schwarzenegger με το Danny de Vito. Το όνομα της, της το έδωσε η μητέρα της εμπνευσμένη από την ταινία  "Gone with the wind" και τη Scarlett O'Hara.

Η είσοδος της Scarlett στο χώρο του θεάματος ήταν ιδέα ενός οικογενειακού φίλου, ο οποίος εντυπωσιασμένος από την ομορφιά της μικρής αλλά και των αδερφών της, είπε πως θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε διαφημιστικά. Η μητέρα της την αμέσως επόμενη ημέρα απευθύνθηκε σε κάποιο γραφείο και κανόνισε να περάσουν τα παιδιά της από οντισιόν. Οι υπεύθυνοι του γραφείου από τα τέσσερα αδέρφια επέλεξαν τον μεγαλύτερο, τον Adrian. Έκπληκτοι έμειναν όλοι όταν είδαν την 7χρονη Scarlett να παθαίνει υστερία! Φώναζε, έκλαιγε, ήθελε να έχουν επιλέξει εκείνη. Ήταν η πρώτη φορά που εκδήλωσε τις φιλοδοξίες της. Η μητέρα της γνώριζε την αγάπη της για τον κινηματογράφο, τη λατρεία της για τις Judy Garland, Rosalind Russell και Lucille Ball αλλά πως μπορούσε να φανταστεί...Η Scarlett παράτησε το μπαλέτο και ξεκίνησε να πηγαίνει σε οντισιόν για διαφημιστικά προκειμένου να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Η μία απογοήτευση όμως ερχόταν μετά τη άλλη και μετά από ένα έντονο ξέσπασμα που είχε, η μητέρα της της πρότεινε να στραφούν στην αναζήτηση ενός ρόλου σε ταινία. Μάλιστα φρόντισε και για την εκπαίδευσή της γράφοντάς τη στο Lee Strasberg Theatre Institute for Young People, όπου παρακολούθησε από τα 8 της μέχρι τα 11.

Η Scarlett άρχισε να ζει το όνειρο σε ηλικία 9 χρόνων όταν έκανε το ντεμπούτο της στο κινηματογράφο στην ταινία "North" του Rob Reiner. "Θυμάμαι να πηγαίνω στα γυρίσματα και για κάποιο λόγο ήξερα ενστικτωδώς τι έπρεπε να κάνω...Μοίρα.." έχει πει η λαμπερή ηθοποιός. Πράγματι αυτή ήταν η μοίρα της...Ακολούθησαν οι ταινίες "Manny and Lo" , όπου σε ηλικία 11 χρόνων κέρδισε την πρώτη της υποψηφιότητα για βραβείο και το "The horse Whisperer" δίπλα στο Robert Redford όπου σύμφωνα με την ίδια τότε συνειδητοποίησε ότι η υποκριτική είναι η ικανότητα να χειρίζεσαι τα συναισθήματά σου.

Και ύστερα  ήρθε το "Lost in translation" της Sophia Coppola, όπου κατέκτησε το Χόλιγουντ και την πρώτη της υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα σε ηλικία μόλις 19 χρόνων. Ακολούθησαν εξαιρετικές ταινίες μεταξύ των οποίων "Girl with a pearl earring", "Match point", "Scoop", "Vicky Christina Barcelona" ,"Black Dahlia" ενώ στις 7 Φεβρουαρίου πρόκειται να τη δούμε στην ταινία "Hitchcock" του Sacha Gervasi να ουρλιάζει γυμνή στο ντουζ ως Janet Leigh στην ταινία "Psycho".

Η Scarlett δυστυχώς δεν έχει την ίδια επιτυχία στην ερωτική της ζωή. Μετά από τα σύντομα ειδύλλια που είχε με τους Jared Leto και Josh Hartnett, τo 2007 γνώρισε τον ηθοποιό Ryan Reynolds και μέσα σε λίγους μήνες αρραβωνιάστηκαν και παντρεύτηκαν. Ο γάμος τους όμως κράτησε σχεδόν δύο χρόνια. Στην κοινή ανακοίνωση τους στον Τύπο είπαν:"μετά από μακρά και προσεκτική σκέψη αποφασίσαμε να δώσουμε τέλος στη σχέση μας. Ξεκινήσαμε τη σχέση μας με αγάπη και με πολλή αγάπη την αφήνουμε".

Μετά το χωρισμό της, παπαράτσι την απαθανάτισαν με τους Sean Penn, Kieran Culkin και Justin bartha και πριν από ένα χρόνο την είδαμε στο πλευρό του Nate Taylor. Κι ενώ όλα έδειχναν πως πρόκειται για μια δυνατή σχέση, τον περασμένο Οκτώβριο χώρισαν.

Κάτι που ίσως δε γνωρίζετε για τη λαμπερή ηθοποιό είναι η έντονη φιλανθρωπική της δράση. Από το 2004 είναι πρέσβειρα της Oxfam. Πρόκειται για μία διεθνή οργάνωση με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας. Η ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε πολλές αποστολές για ανθρωπιστική βοήθεια σε Ινδία, Σρι Λάνκα, Ρουάντα. Επίσης είναι υποστηρίκτρια της οργάνωσης Soles4Souls και μέχρι στιγμής έχει δωρίσει περίπου 2000 καινούργια ζευγάρια παπούτσια. "Αν δε μπορείτε να σκάψετε βαθιά στη τσέπη σας κάντε μια ανασκαφή στη ντουλάπα σας" έχει πει αποδεικνύοντας ότι εκτός από όμορφη και ταλαντούχα πάνω από όλα είναι ένας άνθρωπος με ευαισθησίες.