Το ημερολόγιο μιας πριγκίπισσας

Η απόλυτη ομορφιά της σε συνδυασμό με την κομψότητα που διαθέτει θυμίζει κάτι από Audrey Hepburn...Η Anne Hathaway με τα υπέροχα μεγάλα καστανά της μάτια, την πορσελάνινη επιδερμίδα της και ένα χαμόγελο που φωτίζει όλο της το πρόσωπο έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια μία θέση ανάμεσα στις πιο περιζήτητες σταρ του Χόλιγουντ. Τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε μέσα από τις ταινίες "The devil wears Prada", "Alice in Wonderland", "Rachel getting married" όπου κέρδισε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ αλλά και ως Catwoman στο "The dark knight Rises", όπου σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αμερικής Barack Obama, η Anne ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ταινία.

Σήμερα, η 30χρονη ηθοποιός συγκαταλέγεται στους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ απολαμβάνοντας μία ζωή που ούτε στα όνειρά μας δε μπορούμε να ζήσουμε. Αυτό που ίσως οι περισσότεροι δε γνωρίζουμε για εκείνη είναι ότι παρόλο που η αμοιβή της φτάνει τα 7 εκατομμύρια δολάρια δεν παύει να έχει ανησυχίες για τις κοινωνικές ανισότητες και τη φτώχεια στον πλανήτη. Δεν είναι λίγες οι φορές που φωτογράφοι την έχουν απαθανατίσει σε πορείες διαμαρτυρίας. Η Anne έχει έντονη φιλανθρωπική δράση με ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η Anne Hathaway, η οποία έχει το ίδιο όνομα με τη σύζυγο του William Shakespeare, γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1982 στο Brooklyn αλλά η οικογένειά της μετακόμισε στο New Jersey όταν εκείνη ήταν 6 χρόνων. Ο πατέρας της είναι δικηγόρος και η μητέρα της Kathleen Ann ηθοποιός. H Anne, η οποία έχει ιρλανδική καταγωγή από την πλευρά του πατέρα της, μεγάλωσε σε ένα αυστηρό Καθολικό περιβάλλον και κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας ονειρευόταν να γίνει καλόγρια. 'Οταν έμαθε όμως σε ηλικία 15 χρόνων ότι ο μεγαλύτερος αδερφός της είναι ομοφυλόφιλος άλλαξε σχέδια. "Δε μπορούσα να πιστεύω σε μια θρησκεία που δεν αποδεχόταν τον αδερφό μου" είχε πει σε συνέντευξή της. Η Annie φοίτησε στο Millburn και συμμετείχε σε πάρα πολλές σχολικές παραστάσεις παρά τις αντιρρήσεις των γονιών της που ήθελαν η κόρη τους να έχει μια φυσιολογική ζωή, όπως τα παιδιά της ηλικίας της. Το 1999 κέρδισε ένα ρόλο στην τηλεοπτική σειρά "Get Real" του Fox όπου προβλήθηκε για μία σεζόν ενώ το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο έγινε στην ταινία του Disney "The Princess Diares" το 2000.

To 2004 η ηθοποιός απασχόλησε τον Τύπο λόγω του ειδυλλίου της με τον 26χρονο Ιταλό επιχειρηματία, Raffaello Follieri. Ο αγαπημένος της μέσω μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης της οποίας ήταν επικεφαλής ανακοίνωσε ένα πενταετές πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Ζήτησε τη συμβολή της κι εκείνη φυσικά δέχθηκε. Μαζί το ζευγάρι ταξίδεψε σε Νικαράγουα και Ονδούρα προσφέροντας βοήθεια σε δεκάδες παιδιά.

Εκείνη την περίοδο η ηθοποιός στις συνεντεύξεις που έδινε έλεγε πόσο υπερήφανη αισθάνεται για το σύντροφό της. Πώς μπορούσε να φανταστεί ότι το 2008 θα του περνούσαν χειροπέδες για ακάλυπτη επιταγή ύψους 215.000 δολαρίων και ύστερα από εισαγγελική έρευνα θα αποκαλυπτόταν ότι ήταν υπεύθυνος για ένα σωρό απάτες και ξέπλυμα χρήματος. Ο Raffaello πέρασε τον Ιούνιο του 2008 τα 30α γενέθλια του πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και φυσικά η Anne του ανακοίνωσε το τέλος της σχέσης τους. Όταν έσπασε την πολύμηνη σιωπή της κι έδωσε συνέντευξη το W είχε παρομοιάσει την περιπέτειά της σαν να της τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια της.

Το 2009 όμως η Anne βρήκε τον πρίγκιπά της στο πρόσωπο του ηθοποιού Adam Shulman με τον οποίο το Σεπτέμβριο που μας πέρασε αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης σε μια εβραϊκή τελετή που πραγματοποιήθηκε στη γραφική ακτή Big Sur της California.