Αντριάνα Λίμα: Ένας “άγγελος” επί γης

Επιμέλεια: Χριστίνα Φαραζή 

Εξωτική ομορφιά, μελαμψή επιδερμίδα, βαθύ γαλανό βλέμμα, σαρκώδη χείλη κι ένα κορμί με θηλυκές καμπύλες και ζηλευτές αναλογίες… Η Αντριάνα Λίμα γεννήθηκε για να φέρει τον τίτλο του “αγγέλου” της Victoria’s Secret.

Από το 1999, ανήκει στην αγγελική ομάδα της δημοφιλούς αμερικάνικης εταιρείας εσωρούχων και μαγιό και σήμερα θεωρείται ένα από τα διασημότερα και πιο περιζήτητα μοντέλα στον κόσμο. Φέτος, η 33χρονη Βραζιλιάνα καλλονή ηγήθηκε με την Αλεσάντρα Αμπρόσιο το fashion show της VS, που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 2 Δεκεμβρίου στο Earl's Court του Λονδίνου, φορώντας μάλιστα το συλλεκτικό “Dream Angels Fantasy Bra”, αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Γεννημένη στις 12 Ιουνίου του 1981 στη Μπαϊα της Βραζιλίας και με ρίζες από την Καραϊβική, την Ελβετία, την Ιαπωνία, την Πορτογαλία, την Αμερική και την Αφρική, η Αντριάνα Φρανσέσκα Λίμα ξεκίνησε την καριέρα της στο μόντελινγκ, το 1996, στα 15 της χρόνια, παίρνοντας μέρος στο διαγωνισμό ομορφιάς "Supermodel of the World", κερδίζοντας τη δεύτερη θέση. Τέσσερα χρόνια μετά, έγινε η μούσα της εταιρείας ένδυσης, Guess, πρωταγωνίστησε στα fashion shows των οίκων Armani, Valentino, Vera Wang, Versace και Louis Vuitton, μεταξύ άλλων, και πόζαρε στο φακό για λογαριασμό των μεγαλύτερων περιοδικών μόδας από τη Vogue μέχρι το Harper’s Bazaar και το ημερολόγιο της Pirelli.

Το 2006, κατάφερε να μπει για πρώτη φορά στην περίφημη λίστα του γνωστού αμερικανικού οικονομικού περιοδικού Forbes με τα πιο καλοπληρωμένα μοντέλα στον κόσμο και να καταταγεί στη πέμπτη θέση. Το 2007 και το 2008 βρέθηκε στην τέταρτη θέση, όπως και το 2012, ενώ φέτος κατέκτησε τη δεύτερη θέση με τον επίσης “άγγελο”, Ντούτζεν Κρος.

Εκτός από μοντέλο, λίγοι γνωρίζουν ότι η μελαχρινή Αντριάνα είναι και ηθοποιός. Μάλιστα, ο πρώτος της κινηματογραφικός ρόλος ήταν στην ταινία “The Follow” του 2001, στο πλευρό του Μίκι Ρουρκ και του Φόρεστ Γουίτακερ. Στη συνέχεια, έκανε guest εμφανίσεις στις τηλεοπτικές σειρές “How I Met Your Mother”, “Ugly Betty” και “The Crazy Ones”.

Όσον αφορά στα προσωπικά της, έχει διανύσει σίγουρα και καλύτερες περιόδους… Είναι χωρισμένη και οσονούπω θα είναι διαζευγμένη. Ύστερα από 5 χρόνια έγγαμου βίου και έχοντας αποκτήσει δύο κόρες, ανακοίνωσε στις αρχές Μαΐου 2014 την απόφασή της να δώσει τέλος στο γάμο της με τον πρώην αστέρα του ΝΒΑ, Μάρκο Γιάριτς.

Και για το τέλος, σας αφήσαμε τη δήλωση της Λίμα, που είχε κάνει αίσθηση το 2006, στο πλαίσιο της αισθησιακής φωτογράφισής της για το ανδρικό περιοδικό GQ. Τότε, που αποκάλυψε ότι στα 25 της χρόνια είναι παρθένα. “Πρώτα θα παντρευτώ και μετά θα κάνω σεξ. Οι άνδρες πρέπει να το σεβαστούν αυτό. Αν δεν το κάνουν, τότε οι συγκεκριμένοι δεν είναι για μένα”, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.