Sci-Fi Siren

Sci-Fi Siren

Ξεκίνησε την καριέρα της με ένα μικρό ρόλο στην ταινία "Romeo Must Die" με τον Jet Li και σύντομα εξελίχθηκε στη σειρήνα των sci fi τηλεοπτικών σειρών, όπως την αποκαλούν. Ο λόγος για τη Γκρέις Παρκ, που αγάπησε το ελληνικό κοινό για το ρόλο της Kono Kalakaua στη σειρά του CBS "Hawaii Five-0".

Η Γκρέις Παρκ γεννήθηκε το Μάρτιο του 1979 στο Λος Άντζελες και όταν ήταν 22 μηνών η οικογένεια της μετακόμισε στον Καναδά. Μετά την αποφοίτηση της το 1992, μπήκε στο University of Victoria για να σπουδάσει ψυχολογία. Αφού πήρε το πτυχίο της αποφάσισε να ακολουθήσει τη μεγάλη της αγάπη, την υποκριτική. Αρχικά έκανε κάποια βήματα στο μόντελινγκ και το 2000 εμφανίστηκε στην ταινία "Romeo Must Die" με τον Jet Li ενώ την ίδια χρονιά άρχισε να υποδύεται τη Shannon Ng στην καναδική σειρά "Edgemont", η οποία προβλήθηκε μέχρι το 2005.

Παράλληλα, έκανε αρκετές guest εμφανίσεις σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, όπως οι "The Immortal", "The Outer Limits" και "Dark Angel". Εκείνη την περίοδο συνάντησε τον Κορεάτη κτηματομεσίτη Phil Kim με τον οποίο παντρεύτηκαν το 2004 και τον Οκτώβριο του 2013 απόκτησαν το γιο τους.

Το 2002 υποδύθηκε τη Charmaigne στην τηλεταινία "LA Law: The Movie" και μετά από μια εμφάνιση στη σειρά "Stargate SG-1", συνέχισε με τη σειρά "Jake 2.0". Το 2003 πήρε το ρόλο της υπολοχαγού Sharon "Boomer" Valerii στη σειρά "Battlestar Galactica", το remake της σειράς του 1978, η οποία ολοκληρώθηκε το 2009. Μετά την επιτυχία της σειράς, η οποία το 2004 ήταν υποψήφια για τρία βραβεία Emmy και απέσπασε ένα Saturn, επέστρεψε στις guest εμφανίσεις στη μικρή οθόνη. Το 2004 ακολούθησαν οι σειρές "Andromeda" και "The Dead Zone", το 2007 επανέλαβε το ρόλο της Sharon Valerii στην τηλεταινία "Battlestar Galactica: Razor" και το 2008 πήρε το ρόλο της Akani Cuesta στη σειρά "The Cleaner" και της Liz Carver στη σειρά "The Border" ενώ από το 2010 έως σήμερα είναι η Kono Kalakaua στη σειρά του CBS "Hawaii Five-0".