Fantastic Jessica

Fantastic Jessica

"Εάν έχεις αυτοπεποίθηση μπορείς να πετύχεις τα πάντα", υποστηρίζει η Jessica Alba και όπως φαίνεται εκείνη διαθέτει αρκετή καθώς μέχρι σήμερα έχει εμφανιστεί σε δεκάδες παραγωγές και είτε παίζοντας τη super ηρωίδα, είτε τη stripper ή την τυφλή μουσικό, μαγνητίζει τα βλέμματα.

Η Jessica Alba γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1981 στην California. Ο πατέρας της εργαζόταν στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ για αυτό και η οικογένεια χρειάστηκε να μετακομίσει στο Mississippi και το Texas πριν εγκατασταθεί ξανά στην California. Ξεκίνησε να σπουδάζει υποκριτική στην αρχή της εφηβείας της και μάλιστα απόκτησε ατζέντη στην ηλικία των δώδεκα. Το 1994 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη με την κωμωδία "Camp Nowhere" ενώ ήδη είχε ξεκινήσει να εμφανίζεται σε διάφορες διαφημίσεις. Την ίδια χρονιά κέρδισε ένα ρόλο στη τηλεοπτική σειρά "The Secret World of Alex Mack" και ακολούθησε η σειρά "Flipper", η οποία γυρίστηκε στην Αυστραλία.

Μετά από αρκετές guest εμφανίσεις, το 2000 κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά επιστημονικής φαντασίας "Dark Angel" του James Cameron, παρά το γεγονός όμως ότι η σειρά δέχθηκε καλές κριτικές, κράτησε μόνο δύο σεζόν. Το 2003 εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη στην ταινία "Honey" ενώ το 2005 ακολούθησαν οι ταινίες "Sin City", "Fantastic Four", όπου υποδύθηκε τη Sue Storm, έναν ρόλο που επανέλαβε και το 2007 στο sequel "Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer" και "Into the Blue" με τους Paul Walker και Scott Caan.

Το 2007 εμφανίστηκε στις ταινίες "Good Luck Chuck", "The Ten" και "Awake" ενώ το 2008 πρωταγωνίστησε στο remake της γιαπωνέζικης ταινίας τρόμου "The Eye" και επέστρεψε στην κωμωδία με την ταινία "The Love Guru".

Το Μάιο του 2008 παντρεύτηκε τον Cash Warren, με τον οποίο συναντήθηκαν στα γυρίσματα του "The Fantastic Four" και ένα μήνα μετά πήραν στην αγκαλιά τους την κόρη τους Honor Marie Warren ενώ το 2011 η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον ερχομό της Haven Garner Warren.

Το 2010 επέστρεψε με τις ταινίες "Valentine’s Day", "The killer inside me", "Machete","An invisible sign" και "Little Fockers" και το 2011 πρωταγωνίστησε στις "Spy Kids 4: all the time in the world" και "A.C.O.D.".