Γυναίκα σύμβολο

Αθλήτρια, μοντέλο, ηθοποιός. Μία υπέροχη γυναίκα...Μια γυναίκα με δύναμη ψυχής, με θέληση για ζωή. Μία ζωντανή απόδειξη ότι όταν θέλουμε κάτι πολύ, τίποτα δε μπορεί σταθεί εμπόδιο…Θα παλέψουμε και θα το κατακτήσουμε!

"Δε μπορώ να πω ότι είναι εύκολο. Είναι αρκετά δύσκολο για μια γυναίκα να περπατήσει σε ψηλά τακούνια σκεφτείτε για εμένα που είμαι πάνω σε ξυλοπόδαρα".

Η Έϊμι σε ηλικία μόλις ενός έτους έχασε και τα δύο της πόδια από το γόνατο και κάτω, λόγω ελλιπούς οστεϊκής δομής. Η αναπηρία της όμως δεν την εμπόδισε να τρέξει και να διακριθεί στο στίβο, να περπατήσει στις πασαρέλες μεγάλων σχεδιαστών, να γίνει το κεντρικό πρόσωπο μεγάλης εταιρείας καλλυντικών, να εμφανιστεί στη μεγάλη οθόνη… Τίποτα δε μπορούσε να την εμποδίσει να κατακτήσει τα όνειρά της…Τίποτα δε μπορούσε να επισκιάσει την ομορφιά της γιατί δεν είναι μόνο επιφανειακή, βγαίνει από την ψυχή της...

Η 36χρονη σήμερα Έϊμι, την οποία το περιοδικό "People" την έχει συμπεριλάβει στους "50 ομορφότερους ανθρώπους στον κόσμο", στο Λύκειο ήταν η μία από τις τρεις μαθήτριες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που κέρδισαν πλήρη υποτροφία για τις σπουδές τους. Σπούδασε ιστορία και διπλωματία στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν της Ουάσιγκτον και αποφοίτησε με άριστα το 1998. Στο Πανεπιστήμιο συναγωνιζόταν αρτιμελείς αθλητές στο στίβο ενώ στους Παραολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996 έσπασε τρία παγκόσμια ρεκόρ!

Η Έϊμι Μάλινς, η οποία αποτελεί σύμβολο θέλησης για όλους τους ανθρώπους με αναπηρία, δεν έχει αισθανθεί ποτέ άσχημα για τα προσθετικά της πόδια αλλώστε όπως η ίδια έχει πει "η αυτοπεποίθηση είναι το πιο σέξι χαρακτηριστικό μιας γυναίκας. Πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε σημείο του σώματός της".