Αυτή και τα μυστήρια…

Αυτή και τα μυστήρια…

Στα 16 της κέρδισε τον τίτλο της Miss Teenage Memphis και δύο χρόνια μετά αναδείχθηκε Μοντέλο της Χρονιάς. Στα 19 της είχε δεσμό με το βασιλιά Elvis Presley και δύο χρόνια μετά έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με τη βραβευμένη με Oscar ταινία "The Last Picture Show", κερδίζοντας μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Η Cybill Shepherd, την οποία αγαπήσαμε μέσα από τη δημοφιλή σειρά "Moonlighting" με τον Bruce Willis συγκαταλέγεται στις πιο όμορφες γυναίκες που πέρασαν από τη μεγάλη και τη μικρή οθόνη και αποτέλεσαν πραγματικά διαμάντια του Χόλιγουντ.

Η Cybill Lynne Shepherd γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1950 στο Memphis του Tennessee. Σε ηλικία 16 χρόνων κέρδισε τον τίτλο της Miss Teenage Memphis και δύο χρόνια μετά ενώ ήδη είχε μπει στο χώρο του modelling αναδείχθηκε Μοντέλο της Χρονιάς.

Ένα εξώφυλλο στο περιοδικό Glamour το 1970 στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει την καριέρα της στον κινηματογράφο. Ο σκηνοθέτης Peter Bogdanovich την επέλεξε να παίξει στην ταινία του "The Last Picture Show" το 1971 με τους Jeff Bridges και Timothy Bottoms. Η ταινία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, κέρδισε Oscar και αρκετές υποψηφιότητες για βραβεία ενώ η Cybill ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα.

Ακολούθησαν οι ταινίες "The Heartbreak Kid" το 1972, "Daisy Miller" το 1974, "At long last love" το 1975 μέχρι που εμφανίστηκε στην ταινία του Martin Scorsese "Taxi Driver".

Το 1979 μετά την ταινία με τον προφητικό τίτλο "The Lady Vanishes", η Shepherd εξαφανίστηκε από τη μεγάλη οθόνη για περισσότερο από μια δεκαετία και ξεκίνησε την καριέρα της στη μικρή οθόνη. Το 1982 πρωταγωνίστησε στη σειρά "The Yellow Rose" και στη συνέχεια υποδύθηκε τη Madelyn Hayes στη δημοφιλή σειρά "Moonlighting" με το Bruce Willis. Η Cybill κέρδισε αρκετές υποψηφιότητες για βραβεία για την ερμηνεία της και μια Χρυσή Σφαίρα. 

Η Shepherd και ο Willis σχεδόν σε καθημερινή βάση απασχολούσαν την παραγωγή της σειράς με τους καβγάδες τους και τις κόντρες τους. Το 1987 η Cybill έμεινε έγκυος οπότε χρειάστηκε να γίνουν κάποιες αλλαγές στο σενάριο της σειράς, η οποία τελικά κόπηκε το 1989 λόγω της κακής της σχέσης με τον παραγωγό Glenn Caron. Μετά την όχι και τόσο επιτυχημένη επιστροφή της στη μεγάλη οθόνη με ταινίες όπως η "Texasville" επέστρεψε στην τηλεόραση με την ταινία "Memphis" το 1992 και ακολούθησε η σειρά του CBS "Cybill" το 1995 για την οποία κέρδισε μία Χρυσή Σφαίρα και τρεις υποψηφιότητες για Emmy. Η Cybill, η οποία έχει κάνει ένα πέρασμα από όλες σχεδόν τις δημοφιλείς σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης από το 2007 έως το 2009 πρωταγωνίστησε στη σειρά "The L Word"
και ακολούθησε η σειρά "Psych".

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, η Cybill στις αρχές της δεκαετίας του '70 διατηρούσε δεσμό με τον Elvis Presley αλλά όπως αποκάλυψε στην αυτοβιογραφία της με τίτλο "Cybill Disobedience: How I Survived Beauty Pageants, Elvis, Sex, Bruce Willis, Lies, Marriage, Motherhood, Hollywood, and the Irrepressible Urge to Say What I Think" που έγραψε σε συνεργασία με την Aimee Lee Ball και κυκλοφόρησε το 2000, ο εθισμός του στις ναρκωτικές ουσίες ήταν κάτι που δε μπορούσε να χειριστεί για αυτό και τον εγκατέλειψε για το σκηνοθέτη Peter Bogdanovich.

Το 1978 παντρεύτηκε τον έμπορο αυτοκινήτων David Ford με τον οποίο ένα χρόνο μετά απόκτησαν μία κορούλα. Το ζευγάρι χώρισε το 1982 και πέντε χρόνια μετά η Cybill παντρεύτηκε το χειροπράκτη Bruce Oppenheim με τον οποίο κατά τη διάρκεια της τέταρτης σεζόν της σειράς "Moonlighting" απόκτησαν τα δίδυμα παιδιά τους.

Ο γάμος τους κράτησε μέχρι το 1990 και η Cybill τον Ιούνιο του 2012 σε ηλικία 62 χρόνων αρραβωνιάστηκε τον ψυχίατρο Andrei Nikolajevic.