Film Icon

Film Icon

Όταν τη ρωτούν ποια θα ήθελε να είναι εκείνη απαντά "η Katharine Hepburn"… H σπουδαία ηθοποιός Sally Field, η οποία μας έχει χαρίσει εξαιρετικές ερμηνείες, παρά το γεγονός ότι έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία μεταξύ των οποίων δύο Oscar μέχρι σήμερα στα 67 της χρόνια δηλώνει ότι δεν έχει νιώσει ποτέ αποδεκτή από το Χόλιγουντ.

Η κόρη της ηθοποιού Margaret Field και του αξιωματικού του στρατού Richard Dryden Field, Sally Margaret Field γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1946 στην Pasadena της California. Οι γονείς της χώρισαν το 1950 και η μητέρα της παντρεύτηκε τον ηθοποιό και κασκαντέρ Jock Mahoney. Η Sally από πολύ μικρή αποφάσισε πως θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική και μετά την αποφοίτησή της από το Birmingham High School παρακολούθησε το θεατρικό εργαστήρι των Columbia Studios, κάτι που τη βοήθησε να ξεκινήσει την καριέρα της στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το 1965 σε ηλικία 18 χρόνων κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά "Gidget" και παρά το γεγονός ότι προβλήθηκε μόνο μια σεζόν, η Field έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στο τηλεοπτικό κοινό, τόσο πολύ που δημιουργήθηκε ειδικά για εκείνη η σειρά "The Flying Nun", η οποία έκανε πρεμιέρα το Σεπτέμβριο του 1967 και σύντομα έγινε μεγάλη επιτυχία.

 

Το 1968 παντρεύτηκε τον παιδικό της έρωτα Steven Craig και σύντομα έμεινε έγκυος. Το 1970 η σειρά μετά από τρεις σεζόν ολοκληρώθηκε και η Sally αφού γέννησε και το δεύτερο γιο της το 1970, δύο χρόνια μετά επέστρεψε με την κωμική σειρά "The Girl with Something Extra", η οποία διήρκησε μία σεζόν. Το 1975 η Sally πήρε διαζύγιο και μετά από αρκετές οντισιόν το 1976 κέρδισε ένα ρόλο στην ταινία "Stay Hungry" με τους Jeff Bridges και Arnold Schwarzenegger.

Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε στην τηλεταινία "Sybil" κερδίζοντας το πρώτο Emmy στην καριέρα της και το 1977 επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη με την ταινία "Smokey and the Bandit" με τον Bert Reynolds, με τον οποίο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ερωτεύτηκαν και στη συνέχεια εμφανίστηκαν μαζί σε αρκετές ταινίες μεταξύ των οποίων οι "Hooper" το 1978 και "Smokey and the Bandit II" το 1980.

Ένας δραματικός ρόλος της έφερε το πρώτο Oscar και αναφερόμαστε στην ταινία "Norma Rae" το 1979 για την οποία κέρδισε και Χρυσή Σφαίρα. Το 1981 συνέχισε με την ταινία "Absence of Malice" με τον Paul Newman, στη οποία υποδύθηκε μια αδίστακτη δημοσιογράφο και το 1982 συνεργάστηκε ξανά με το Jeff Bridges στη ρομαντική κομεντί "Kiss Me Goodbye" για την οποία ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα.

Το 1984 πρωταγωνίστησε στην ταινία "Places in the Heart", η οποία εκτός από τις εξαιρετικές κριτικές κέρδισε επτά υποψηφιότητες για Oscar κερδίζοντας δύο, για το σενάριο και για την εξαιρετική ερμηνεία της Field. Ενθουσιασμένη για το δεύτερο Oscar κατά τη διάρκεια της ομιλίας της είπε "σας αρέσω, πραγματικά σας αρέσω".

Η καριέρα της συνεχίστηκε με τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες "Murphy's Romance" το 1985, "Punchline" το 1988 και "Steel Magnolias" το 1989. Τη δεκαετία του ‘90 η καριέρα της επίσης είχε ανοδική πορεία. Υποδύθηκε την εν διαστάσει σύζυγο του Robin Williams στην κωμωδία "Mrs. Doubtfire" και το 1994 τη μητέρα του Tom Hanks στην ταινία "Forrest Gump".

Το 1995 πρωταγωνίστησε και ήταν παραγωγός στην τηλεοπτική σειρά "A Woman of Independent Means" και το 1996 έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε την τηλεταινία "The Christmas Tree". Το 2000 σκηνοθέτησε την ταινία "Beautiful" και το 2001 επέστρεψε στη μικρή οθόνη με τη σειρά "ER" για την οποία κέρδισε ένα Emmy.

To 2002 εκπλήρωσε ένα προσωπικό όνειρο πρωταγωνιστώντας στο Broadway στο έργο του Edward Albee "The Goat, or Who Is Sylvia?" και ένα χρόνο μετά την εμφάνισή της στην κωμωδία "Legally Blonde 2: Red, White & Blonde" πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά "Brothers & Sisters", για την οποία κέρδισε το τρίτο Emmy στην καριέρα της. Το 2011 μετά το τέλος της σειράς, επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη με την ταινία "The Amazing Spider-Man" και ακολούθησε η ταινία "Lincoln", για την οποία κέρδισε μια υποψηφιότητα για Oscar.