Mrs. Ex Tom Cruise

Mrs. Ex Tom Cruise

Έχει δει το όνομά της να φιγουράρει στις λίστες με τις πιο sexy γυναίκες, τις πιο καλοντυμένες σταρ, τους πιο όμορφους ανθρώπους…Η Katie Holmes αν και έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες κι έχει αποσπάσει καλές κριτικές είναι κυρίως γνωστή για το γάμο της και το διαζύγιο της με τον Tom Cruise.

Η Katherine Noelle Holmes γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1978 στο Toledo του Ohio. Είναι το μικρότερο από τα πέντε παιδιά της Kathleen και του δικηγόρου Martin Joseph Holmes. Σε ηλικία 14 χρόνων πήγε σε σχολή μοντέλων και το 1996 πήρε μέρος σε ένα διαγωνισμό ταλέντων που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη. Η Katie, η οποία ήταν εξαιρετική μαθήτρια, μετά την αποφοίτησή της από την ακαδημία θηλέων Notre Dame έγινε δεκτή από το Columbia University ωστόσο είχε ήδη αποφασίσει ότι θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική και δε γράφτηκε γκρεμίζοντας τα όνειρα του πατέρα της που ήθελε να τη δει γιατρό.

Το 1997 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με το ρόλο της Libbets Casey στην ταινία "The Ice Storm", με πρωταγωνιστές τους Kevin Kline και Sigourney Weaver και ένα χρόνο μετά έγινε γνωστή μέσα από το ρόλο της Joey Potter στην τηλεοπτική σειρά "Dawson's Creek", η οποία προβαλλόταν από το 1998 μέχρι το 2003. Ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος στη μεγάλη οθόνη ήρθε την ίδια χρονιά στην ταινία "Disturbing Behavior" με την Katie αν και είχε χαρακτηρίσει την ταινία "απαίσια" να κερδίζει ένα MTV Movie Award και μια υποψηφιότητα για Saturn.

Το 1999 ακολούθησαν οι ταινίες "Go" και "Teaching Mrs. Tingle" ενώ το 2000 εμφανίστηκε στις "Wonder Boys" με το Michael Douglas στον πρωταγωνιστικό ρόλο και "The Gift" με την Cate Blanchett. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας σεζόν της σειράς "Dawson's Creek" εμφανίστηκε στις ταινίες "Phone Booth", η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, "The Singing Detective" και "Pieces of April" για την οποία κέρδισε μία υποψηφιότητα για Satellite και όλοι μίλησαν για την καλύτερη ερμηνεία της.

Το 2004 υποδύθηκε την κόρη του προέδρου στο ρόλο του οποίου ήταν ο Michael Keaton στην ταινία "First Daughter" και ένα χρόνο μετά εμφανίστηκε στην πιο επιτυχημένη μέχρι σήμερα ταινία της καριέρας της "Batman Begins" για την οποία ήταν υποψήφια και για Χρυσό Βατόμουρο αλλά και για Saturn Award. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε επίσης στην ταινία "Thank You for Smoking" ενώ είχε συμφωνήσει να παίξει στην ταινία "Shame on You" ωστόσο τα γυρίσματα καθυστέρησαν λόγω του τυφώνα Κατρίνα και εν τω μεταξύ ήρθε και η εγκυμοσύνη.

 

Μετά τη γέννηση της κόρης της Suri τον Απρίλιο του 2006 έκανε ένα διάλειμμα στην καριέρα της και επέστρεψε το 2008 με την ταινία "Mad Money", η οποία δεν πήγε καθόλου καλά και την τηλεοπτική σειρά "Eli Stone" όπου υποδύθηκε τη δικηγόρο Grace.

Τον Οκτώβριο του 2008 έκανε το ντεμπούτο της στο Broadway με το έργο του Arthur Miller "All My Sons" και τον Ιούλιο του 2009 ξεκίνησαν τα γυρίσματα της τηλεταινίας "Don't Be Afraid of the Dark" που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2011. Την ίδια χρονιά υποδύθηκε την Jackie Kennedy στην τηλεοπτική σειρά "The Kennedys" και πρωταγωνίστησε στις ταινίες "The Son of No One" και "Jack and Jill" ενώ τον Απρίλιο που μας πέρασε ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας "Mania Days" η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014. H Katie, η οποία έχει συμμετάσχει σε καμπάνιες μεγάλων οίκων μόδας, εκτός από τη δική της σειρά καλλυντικών έχει λανσάρει τη σειρά ρούχων Holmes & Yang σε συνεργασία με τη στυλίστρια Jeanne Yang, την οποία λατρεύουν πολλές επώνυμες κυρίες μεταξύ των οποίων η Heidi Klum. 

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, η Katie έβγαινε για ένα διάστημα με το συμπρωταγωνιστή της στη σειρά "Dawson's Creek" Joshua Jackson ενώ το 2000 συνάντησε τον ηθοποιό Chris Klein με τον οποίο αρραβωνιάστηκαν το 2003.

Το 2005 χώρισαν και λίγες εβδομάδες μετά άρχισε να βγαίνει με τον Tom Cruise, με τον οποίο παντρεύτηκαν το 2006.

Το 2012 μετά από πέντε χρόνια γάμου ανακοίνωσαν το διαζύγιο τους με πρώτο σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να είναι ότι το συμβόλαιο τους τελικά ήταν πενταετές καθώς όπως έχει ακουστεί ο Tom μετά το χωρισμό του με την Kidman μπήκε στη διαδικασία να αναζητήσει μία νέα σύζυγο προκειμένου να αποδυναμώσει τις φήμες που ήθελαν να είναι gay. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι η Katie αποφάσισε να χωρίσει το σύζυγό της για να σώσει την κόρη της από τη Σαϊεντολογία. Σήμερα πάντως οι φήμες θέλουν τη χημεία ανάμεσα στην Katie και το συμπρωταγωνιστή της στην ταινία "Mania Days" Luke Kirby να έχει μεταφερθεί κι εκτός γυρισμάτων...