Η εντυπωσιακή τουρκάλα πιλότος που προκαλεί αίσθηση στα social media

Έχει πάνω από 53.000 followers στο Instagram-, μέσα από τα οποία προβάλλει την εξόχως ζηλευτή ζωή της

Παρακαλώ προσδεθείτε, ετοιμαστείτε για την απογείωση, απολαύστε την πτήση και αφεθείτε στα έμπειρα χέρια της Eser Aksan Erdogan! Η κυρία με το γνώριμο επίθετο (δε γνωρίζουμε ποια η σχέση της με τον Τούρκο πρόεδρο), είναι τουρκάλα πιλότος η φήμη της οποίας έχει βγει από το στενό χώρο του κόκπιτ και έχει εξαπλωθεί χάρη στη τεχνολογία.

Η εντυπωσιακή 31χρονη, προκαλεί αίσθηση στα social media -έχει πάνω από 53.000 followers στο Instagram-, μέσα από τα οποία προβάλλει την εξόχως ζηλευτή ζωή της που είναι γεμάτη από ταξίδια (αλίμονο) σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερες προσωπικές στιγμές με τον σύζυγό της και στιγμές ζωής που αξίζουν να καταγραφούν και να ανέβουν στο διαδίκτυο. Η Esel επιβιώνει σε έναν άκρως ανδροκρατούμενο χώρο, χωρίς να νιώθει απειλή ή φόβο- για να ακολουθήσεις εξάλλου ένα τέτοιο επάγγελμα, απαιτείται αυτοπεποίθηση και πάθος. «Ήταν όνειρο ζωή να γίνω πιλότος, ένα όνειρο που είχα από παιδί», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της σε βρετανική εφημερίδα. «Ήμουν αγοροκόριτσο, πάντα ήθελα να πετάξω ένα F 16 αλλά είμαι κατά του πολέμου και της βίας, οπότε τα μεγάλα τζετ ήταν ότι πρέπει» και συμπληρώνει «Ήμουν η μοναδική στην οικογένεια που είχα έρωτα με τους αιθέρες... Το ατελείωτο μπλε του ουρανού, τα απαλά σύννεφα και η ικανότητα να μπορείς να επισκέπτεσαι μακρινά μέρη ήταν κάτι που με μαγνήτιζε». Η 31χρονη πετάει ένα Boeing 737 της τουρκικής αεροπορικής εταιρείες χαμηλού κόστους, Pegasus και συχνά πυκνά- όταν φυσικά το αεροσκάφος βρίσκεται στη γη- βγάζει selfies μέσα από το πιλοτήριο.

Εκτός όμως από την αγάπη για τους αιθέρες, η ίδια πετάει στα... σύννεφα και λόγω έρωτα. Είναι παντρεμένη με τον 33χρονο Volkan ο οποίος δε θα μπορούσε να μην είναι και εκείνος πιλότος. Μαζί πραγματοποιούν ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς - όταν είναι εκτός υπηρεσίας- όπως στο Μαρακές, η Μπανγκόκ (δείτε και μόνοι σας τα μέρη μέσα από τη σελίδα της στο Instagram)...

H Eser, μεγάλωσε στην Ολλανδία αλλά τώρα ζει στην Τουρκία, τονίζει πως εντάξει, δεν είναι και όλα τέλεια: «Είναι μια αρκετά σκληρή και δύσκολη δουλειά που απαιτεί να διαβάζεις μια ζωή.Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για δύσκολες καιρικές συνθήκες, πολύωρα ταξίδια, και άπειρα ξενοδοχεία», αλλά αν μη τι άλλο η δουλειά της δεν είναι διόλου βαρετή:«Θα χάσεις πολλά γενέθλια, κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά για ανταμοιβή έχεις μια υπέροχη δουλειά που περιλαμβάνει πολλά ταξίδια- για να μην αναφέρω ότι έχεις το γραφείο με την καλύτερη θέα!».