Fractional laser: μια μέθοδος με πολλές αισθητικές θεραπείες!

Αποτελεί μια μη επεμβατική μέθοδο για την βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος, που είναι γρήγορη, άνετη με σχεδόν μηδενικό χρόνο ανάρρωσης. Οι περιοχές που εφαρμόζεται αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου, κάνοντας την επιδερμίδας πιο γεμάτη και λαμπερή, απαλύνει την ρυτίδες, τα σημάδια και οποιαδήποτε άλλη αρνητική κατάσταση. Διαβάστε αναλυτικά που και πως λειτουργεί!

Θεραπεύει καταστάσεις όπως: οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές, τα σημάδια από τραυματισμούς, τα σημάδια ακμής και οποιαδήποτε καταστροφή έχει υποστεί το δέρμα από τον ήλιο.

Πως λειτουργεί: μέσω της ενέργειας του φωτός, δημιουργεί χιλιάδες μικροσκοπικά κανάλια στο δέρμα που περιβάλλονται από υγιή κύτταρα. Οι περιοχές που εφαρμόζεται λοιπόν, αυξάνουν με αυτόν τον τρόπο την παραγωγή κολλαγόνου και το δέρμα φαίνεται πιο πλούσιο, με ομοιόμορφο τόνο, λιγότερες έντονες ρυτίδες και σημάδια.

Σε ποιες περιοχές του σώματος μπορεί να γίνει: η πιο συνηθισμένη είναι αυτή του προσώπου αλλά μπορεί να εφαρμοστεί στις περισσότερες του σώματος όπως τα χέρια, το ντεκολτέ και ο λαιμός.

Τι αίσθηση έχει: είναι γρήγορο καθώς κάθε θεραπεία δεν παίρνει παραπάνω από 30 λεπτά το περισσότερο ανάλογα την κατάσταση και το μέγεθος της περιοχής που εφαρμόζεται και δεν είναι επίπονο. Σε πιο ισχυρές θεραπείες, μπορεί να κριθεί αναγκαία η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας.

Τι γίνεται μετά την θεραπεία: άμεσα υφίσταται μια ερυθρότητα στην επιδερμίδα η οποία σταδιακά μειώνεται με την βοήθεια καταπραϋντικών κρεμών για τα πρώτα δύο εικοσιτετράωρα. Η ερυθρότητα μπορεί να παραμείνει μέχρι και πέντε μέρες μετά την θεραπεία. Πρέπει να ακολουθούντε πάντα αυστηρά οι οδηγίες του ιατρού και ιδιαίτερα η προστασία από τον ήλιο με αντηλιακό και αποφυγή απευθείας έκθεσης.

Αποτελεί μια ήπια μέθοδο και μερικές φορές η βελτίωση της κατάστασης του δέρματος είναι περίπου στο 50% και όχι περισσότερο.