Μια πλαστική επέμβαση μπορεί να αφαιρέσει χρόνια, δεν προσθέτει ομορφιά!

Ένα lifting προσώπου ή βλεφάρων μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε λίγο πιο νέα αλλά όχι περισσότερο ελκυστική, σύμφωνα με μια νέα έρευνα. 

Ασθενείς που υπεβλήθησαν σε μια πλαστική επέμβαση προσώπου για να διορθώσουν σημάδια γήρανσης, βαθμολογήθηκαν ως περίπου τρία χρόνια μικρότεροι κατά μέσο όρο, από ότι έδειχναν πριν την επέμβαση, παρόλα αυτά δεν θεωρήθηκαν περισσότερο ελκυστικοί.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν την έρευνα προκειμένου να προσπαθήσουν με αντικειμενικά κριτήρια να προσδιορίσουν πόσο περισσότερο όμορφοι ήταν οι ασθενείς μετά την επέμβαση. Παρόλα αυτά επειδή η έρευνα επικεντρώθηκε σε αντιγηραντικές πλαστικές επεμβάσεις, εξαιρέθηκαν οι ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε ρινοπλαστική και μη επεμβατικές θεραπείες στα χείλια και τις ρυτίδες.

Συμπεριλήφθηκαν 49 ασθενείς, ηλικίας 42 έως 73 ετών που είχαν περάσει από μια πλαστική επέμβαση προσώπου. Ζητήθηκε λοιπόν από τους κριτές να μαντέψουν την ηλικία του εικονιζόμενου ατόμου και να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητα τους σε κλίμακα από το 1 έως το 10.

Κανένας κριτής δεν είδε φωτογραφίες του ίδιου ασθενούς πριν και μετά μαζί. Κατά μέσο όρο, όταν οι κριτές είδαν τις φωτογραφίες πριν την επέμβαση, βαθμολόγησαν τους ασθενείς με περίπου 2.1 χρόνια νεότερους από την πραγματική τους ηλικία. Όταν είδαν τις φωτογραφίες μετά την εγχείρηση, τους εκτίμησαν ως 5.2 χρόνια νεότερους από την πραγματική τους ηλικία, που σημαίνει ότι η εγχείρηση ουσιαστικά τους αφαίρεσε περίπου 3 χρόνια από την ηλικία την οποία φαινόντουσαν ότι είναι.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες από τους ασθενείς, βαθμολογήθηκαν σε ελκυστικότητα 4 έως 6 και δεν υπήρξε όμως καμία διαφορά με το πριν και το μετά της πλαστικής επέμβασης!