Νέο εμφύτευμα στήθους που διατηρεί το σχήμα του;

Τα στατιστικά στοιχεία για τις αυξητικές στήθους αυξομειώνονται τα τελευταία χρόνια πολύ εύκολα. Το 2012, σύμφωνα με την Αμερικάνικη΄Ενωση Πλαστικών Αισθητικών Επεμβάσεων, υπήρξε πτώση κατά 7% στις επεμβάσεις μεγέθυνσης στήθους. Με 286.000 τέτοιες επεμβάσεις να έχουν διεξαχθεί τον περασμένο χρόνο στις Η.Π.Α, παραμένει να είναι η νούμερο ένα πλαστική επέμβαση, ξεπερνώντας τις ρινοπλαστικές, την λιποαναρρόφηση, την βλεφαροπλαστική και τα λίφτινγκ προσώπου.

Η εισαγωγή ενός νέου εμφυτεύματος στήθους στην αγορά , ίσως εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο τα νούμερα για αυτή επέμβαση αυξητικής στήθους.

Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά την σχεδίαση του από τον πλαστικό χειρούργο John Tebbetts και με δύο δεκαετίες κλινικών δοκιμών σε 4.000 ασθενείς, το εμφύτευμα με ονομασία Allergan’s Natrelle 410 είναι πλέον εγκεκριμένο για χρήση.

Το εμφύτευμα αυτό, διαφέρει ως προς το σχήμα του κυρίως, αφού είναι ελαφρώς σταγονοειδές καθώς και στη σύσταση η οποία είναι εξαιρετικά συμπαγής. Αν κοπεί στην μέση, δεν «τρέχει» ούτε χάνει το σχήμα του αλλά παραμένει μαλακό στην αφή.

Σύμφωνα με τον χειρούργο-εφευρέτη του, επειδή είναι πιο λεπτό στο άνω μέρος και πιο «γεμάτο» στο κάτω, μιμείται καλύτερα το φυσικό στήθος. Έτσι το στήθος μοιάζει σχηματισμένο και όχι «παραγεμισμένο». Επίσης είναι αρκετά μαλακό και όχι τόσο σκληρό ώστε να μην «κοιτάζει» στον ουρανό ακόμα και όταν η γυναίκα είναι ξαπλωμένη.