Oι πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις για τους Αμερικάνους

Χωρίς αμφιβολία, οι πιο διάσημοι γλουτοί πλέον φαίνονται να είναι αυτοί της λατίνας Jennifer Lopez και της Beyonce. Ίσως και σε αυτές να οφείλεται εν μέρει, η άνοδος κατά 40% στις πλαστικές επεμβάσεις αυξητικής και ανόρθωσης…γλουτών! Σύμφωνα με την αμερικανική ένωση αισθητικών πλαστικών επεμβάσεων, φαίνεται ότι τα πλούσια και καλλίγραμμα οπίσθια είναι ένα πολυπόθητο χαρακτηριστικό!

Η ανόρθωση γλουτών, η οποία δείχνει αύξηση που αγγίζει το 30% φαίνεται να είναι προτιμότερη επέμβαση στις ηλικίες 30 έως 50. Από τις 10.6 εκατομμύρια αισθητικές επεμβάσεις που έγιναν στην Αμερική τον περασμένο χρόνο, το 1.6 εκατομμύριο ήταν καθαρά χειρουργικές.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά , η αυξητική στήθους ξεπέρασε την λιποαναρρόφηση ως η πιο δημοφιλής πλαστική επέμβαση. Ενώ η μείωση στήθους, εμφανίζεται η τρίτη κατά σειρά σημειώνοντας 138,152 επεμβάσεις.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση για αισθητικές πλαστικές επεμβάσεις, η κοιλιοπλαστική έρχεται τέταρτη σε προτίμηση με 137,925 επεμβάσεις σημειώνοντας αύξηση 13.3%.

Τα lifting προσώπου, αυξήθηκαν κατά 35% ενώ οι μη επεμβατικές θεραπείες δηλαδή οι ενέσιμες όπως το botox και το υαλουρονικό οξύ, είναι πρώτες σε προτίμηση σημειώνοντας 2.5 εκατομμύρια τέτοιες επεμβάσεις, που παρόλα είναι σε μείωση κατά 4.7%.