Τι σχέση έχουν τα τακούνια και οι πλαστικές επεμβάσεις ;

Φυσικά οι γυναίκες φορούσαν ψηλά παπούτσια για αιώνες αλλά τα τελευταία χρόνια τα τακούνια γίνονται όλο και πιο ψηλά. Τα δεκάποντα θεωρούνται πλέον ο μέσος όρος τακουνιού και παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών ιατρών, οι πόντοι συνεχίζουν να αυξάνονται. Το 2009 έρευνες έδειξαν , ότι αρκετές γυναίκες έμπαιναν στην διαδικασία μιας πλαστικής επέμβασης που «μεταποιεί» το σχήμα του ποδιού και δαχτύλων προκειμένου να μπορεί να χωρέσει πιο άνετα στα παπούτσια με τόσο ψηλό τακούνι.

Φυσικά από όλες τις διάσημες εμφανίσεις του γυναικείου star system, τα τακούνια με ύψος πλέον πάνω από 12 εκατοστά, έχουν γίνει ανάρπαστα και στις «κοινές» γυναίκες. Και ενώ οι στιλιστικές προτιμήσεις επί ποδός, της Victoria Beckam ή της Lady Gaga, σπάνια συνδυάζονται με το να πρέπει να ισορροπήσουν πάνω στα δεκατετράποντα τους για αρκετή ώρα, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τις απλές καθημερινές γυναίκες. Συνεπώς, οι τελευταίες, προκειμένου να αντέξουν τον πόνο που προκαλούν τα τόσο ψηλά τακούνια, καταφεύγουν σε ακραία μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι τα πόδια τους είναι κατάλληλα για αυτά τα παπούτσια.

Η πλαστική επέμβαση που είναι δημοφιλής κυρίως σε Αγγλία και Αμερική, είναι μια μη επεμβατική μέθοδος, όπου εισάγεται κολλαγόνο στο πέλμα του ποδιού. Η διαδικασία δεν παίρνει παραπάνω από 20 λεπτά και δεν στοιχίζει περισσότερο από ένα ζευγάρι των πλέον διάσημων παπουτσιών Louboutins.

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται στο πέλμα, κάτι σαν τεχνητό μαξιλάρι που απορροφά το πόνο από την ορθοστασία πάνω στα τόσο ψηλά τακούνια. Η θεραπεία διαρκεί έως και 6 μήνες, ενώ το ενέσιμο κολλαγόνο δεν αφαιρείται ποτέ από τον οργανισμό απλά απορροφάται.