Τι περιμένουν οι γυναίκες μετά από μια επέμβαση αύξησης στήθους ;

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση Πλαστικών Χειρούργων, το 98% των γυναικών που υποβάλλονται σε μια επέμβαση αύξηση στήθους, υποστηρίζουν ότι το αποτέλεσμα συναντά ή υπερβαίνει τις προσδοκίες τους. Επιπλέον, οι γυναίκες αυτές υποστηρίζουν ότι η αυτοπεποίθηση και η ποιότητα ζωής τους μετά την επέμβαση, σημείωσε βελτίωση.

Η έρευνα βασίστηκε σε 225 γυναίκες που πέρασαν από επαναλαμβανόμενες συνεντεύξεις σε διάστημα πέντε ετών, ένα μήνα μετά την επέμβαση αυξητικής στήθους. Οι συνεντεύξεις περιελάμβαναν ερωτήσεις γύρω από την μετεγχειρητική περίοδο, τα αποτελέσματα, τις πιθανές επιπλοκές και την ψυχολογική επιρροή.

Η μέσος ασθενής ήταν 34 ετών και σε κλίμακα του 10, σημείωσαν βαθμό πόνου 5.9 κατά μέσο όρο, χρησιμοποίησαν αναλγητικά για περίπου 5 ημέρες μετά την επέμβαση και έλειψαν από τις δραστηριότητες τους για 7 ημέρες συνολικά. Η πλήρης ανάρρωση, σημειώθηκε κατά μέσο όρο στις 25 ημέρες μετά την επέμβαση.

Όταν οι γυναίκες ρωτήθηκαν για τα ψυχολογικά αποτελέσματα, το 92% απάντησε βελτίωση στην αυτοπεποίθηση τους ενώ το 64% σημείωσε γενικότερη βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πλαστικών Χειρουργών, η αυξητική επέμβαση στήθους αποτελεί την πιο δημοφιλή πλαστική επέμβαση, σημειώνοντας 286.000 επεμβάσεις το 2012. Η έρευνα σχετικά με τα αποτελέσματα της αυξητικής στήθους είναι μια αξιόλογη πηγή πληροφόρησης από την πλευρά των ασθενών προς τους πλαστικούς χειρούργους μιας και αποτελεί κριτήριο μιας επιτυχημένης πλαστικής επέμβασης.