Application πλαστικής χειρουργικής για παιδιά;

Το application ‘’Plastic Surgery & Plastic Doctor & Plastic Hospital Office for Barbie’’ προσφερόταν στο iTunes, ως κατάλληλο για παιδιά από 9 ετών και άνω. Μετά από την κατακραυγή χρηστών μέσω των Social media, το παιχνίδι σταμάτησε να είναι διαθέσιμο!

Εκτός από τις ενστάσεις προς το application, ότι προάγει τον σεξισμό, έδινε το μήνυμα ότι παιδιά τόσο μικρά όσο εννέα ετών, πρέπει να στοχεύουν σε ένα τέλειο σώμα και ο τρόπος για να το αποκτήσουν είναι μόνο μπαίνοντας κάτω από το νυστέρι.

Το παιχνίδι είναι απλό. Ο παίκτης επιλέγει ένα χειρουργικό εργαλείο και ακουμπάει το σημείο του σώματος που θέλει να το χρησιμοποιήσει, «εφαρμόζοντας» επεμβάσεις όπως η λιποαναρρόφηση, για να πετύχει την τέλεια εικόνα στο ομοίωμα που απεικονίζεται. Μετά την επέμβαση, ο παίκτης ντύνει το ομοίωμα με διάφορες επιλογές που του προσφέρονται, από μαλλιά, ρούχα και παπούτσια.

Το application-παιχνίδι αναρτήθηκε τον Ιανουάριο το 2013 και μετά από τα χιλιάδες αρνητικά σχόλια κατά της Apple, ανακλήθηκε την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.