Το ρίσκο μιας πλαστικής επέμβασης δεν είναι απλά η ηλικία!

Οι πλαστικές επεμβάσεις που χρειάζονται κανονικό χειρουργείο και νάρκωση, περιλαμβάνουν κάποια ποσοστά ρίσκου για επιπλοκές που δεν καθορίζοντα εξ ολοκλήρου από την ηλικία του ασθενή σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα...

Μετά την απόκλιση άλλων προβλημάτων υγείας, οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες πληθυσμού δεν έδειξαν αύξηση σε επιπλοκές. Παρατηρώντας 216 γυναίκες σε χρονικό διάστημα 3 ετών, οι ερευνητές της κλινικής Cleveland, ανακάλυψαν ότι εφόσον γίνει σωστός έλεγχος, οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε lifting προσώπου μετά την ηλικία των 65 ετών, δεν έδειξαν να έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκής σε σχέση με τους νεότερους ασθενείς.

Στην Αμερική, περισσότερο από 12% του πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών και σύμφωνα με το κρατικό κέντρο υγείας, αρκετοί αυτοί από αυτούς που υποβάλλονται σε κάποια πλαστική επέμβαση, κάθε χρόνο.

Παρότι τα ποσοστά σε επιπλοκές πριν ή μετά την επέμβαση δεν διέφεραν στατιστικά μεταξύ ασθενών κάτω από 65 ετών και άνω των 65 ετών καταδεικνύοντας ότι η ηλικία δεν αποτελεί ανεξάρτητο παράγοντα υπολογισμού ρίσκου, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι δεν θα πρέπει να γενικευθεί ως κανόνας. Όμως τονίζουν, ότι πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή στην ορθή εξέταση υγείας των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων που πρόκειται να υποβληθούν σε τέτοιες επεμβάσεις!