Πλαστικές επεμβάσεις με αυτόλογο λίπος!

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες μεθόδους στις αισθητικές επεμβάσεις γιατί όχι μόνο οι επιπλοκές είναι λιγότερες λόγω του ότι δεν γίνεται χρήση κάποιου ξένου, τεχνητού υλικού όπως για παράδειγμα η σιλικόνη αλλά και επειδή έχει εφαρμογή σε πολλά είδη πλαστικών επεμβάσεων.

Σύμφωνα με έρευνες, ο λιπώδης ιστός περιέχει μεγάλη συγκέντρωση βλαστοκυττάρων τα οποία προωθούν την ανάπλαση των ιστών σε διάφορα σημεία του σώματος μας. Υπό αυτή την λογική, το λίπος του κάθε ατόμου μπορεί να μεταφερθεί  από ένα σημείο του σώματος του σε κάποιο άλλο, προκειμένου να γίνουν διορθωτικές ή αναπλαστικές αλλαγές.

Πώς γίνεται: αρχικά προσδιορίζεται το σημείο και αν υπάρχει επαρκής ποσότητα για την εξαγωγή λίπους από εκεί. Το λίπος αφαιρείται μέσω ειδικής κάνουλας και επεξεργάζεται ώστε να καθαρίσει από αίμα και κύτταρα τα οποία δεν χρειάζονται. Αφού έχει λοιπόν απομονωθεί και καθαριστεί, εκχύνεται στα επιθυμητά σημεία μέσω ένεσης.

Πού μπορεί να εφαρμοστεί: οι χρήσεις του δεν περιορίζονται μόνο σε άλλα σημεία του σώματος όπως οι γλουτοί και το στήθος αλλά επεκτείνεται και στο πρόσωπο.

Πρόσωπο

Ρυτίδες: το αυτόλογο λίπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γεμίσουν οι ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια, γύρω από το στόμα και γύρω από τα μάτια.

Αύξηση όγκου: με την έκχυση λίπους μπορούν να τονιστούν τα ζυγωματικά, να αυξηθεί ο όγκος των χειλιών αλλά και να διορθωθεί το πιγούνι.

Σώμα

Στο στήθος χρησιμοποιείται όχι μόνο για την αύξηση του όγκου του αλλά και για την βελτίωση της στιλπνότητας της επιδερμίδας στην περιοχή αυτή, χωρίς τομές και με φυσικότερο αποτέλεσμα.

Επίσης, στους γλουτούς για την διόρθωση σχήματος και δημιουργία όγκου όπου δεν υπάρχει. Το λίπος προσαρμόζεται και διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά. Δεν έχει απόρριψη γιατί δεν είναι ξένο σώμα. Η ασθενής δεν αισθάνεται το λίπος ως εξόγκωμα, ούτε δημιουργεί κυτταρίτιδα ή ανομοιομορφίες.

Στα χέρια, για γέμισμα στην άνω επιφάνεια τους όταν είναι αποστεωμένα λόγω ηλικίας, προσδίνοντας έτσι μια πιο νεανική εμφάνιση.

Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες πλαστικές επεμβάσεις όπως για παράδειγμα λιποαναρρόφηση στους μηρούς και εναπόθεση του λίπους που έχει αφαιρεθεί στο στήθος για αυξητική επέμβαση. Βέβαια αποτελεί μια εξειδηκευμένη μέθοδο, που πρέπει να γίνεται πάντα από ειδικά εκπαιδευμένους πλαστικούς χειρούργους!