Οι αλλαγές στη ζωή της νέας μαμάς

Κι ενώ περιμένετε πως και πως να πάρετε στην αγκαλιά το αγγελούδι σας, έχετε αρχίσει να αγχώνεστε για διάφορα θέματα. Ανάμεσα σε αυτά και οι αλλαγές που θα φέρει ο ερχομός του παιδιού σας στη ζωή σας.   

Κατ’ αρχάς, το ημερήσιο πρόγραμμά σας θα εξαρτάται πια από το μωρό σας. Η ώρα που θα ξυπνήσετε, θα φάτε, θα βγείτε από το σπίτι, θα χαλαρώσετε και θα κοιμηθείτε θα εξαρτάται πάντα από το πρόγραμμα του μωρού. Κατ’ επέκταση, ό,τι σας φαινόταν δεδομένο μέχρι τώρα, θα αποκτήσει πρωτοφανή και εξέχουσα σημασία μετά τον ερχομό του παιδιού σας: ο συνεχόμενος και χωρίς διακοπή ύπνος, ένα χαλαρωτικό μπάνιο, μία βόλτα με το σύντροφό σας είναι μερικά ενδεικτικά παραδείγματα.

Θα διαπιστώσετε αλλαγή του τρόπου με τον οποίο κρίνετε καταστάσεις και πρόσωπα, όπως ο σεβασμός και η αγάπη προς τους γονείς σας, που λαμβάνει πλέον άλλο νόημα. Όταν βλέπετε άλλους γονείς να κρατούν ένα μωρό που ουρλιάζει, θα τους ρίχνετε ένα βλέμμα "ξέρω τι περνάς" και όχι "δε μπορείς να το κάνεις να σταματήσει".

Το μπαλκόνι παύει να είναι το σημείο από όπου απολαμβάνετε τη θέα και μετατρέπεται σε επικίνδυνο μέρος, όπου απαιτείται να μπει άμεσα ψηλό κάγκελο ασφαλείας για το μωρό.

Η κοινωνική σας ζωή θα προσδιορίζεται πλέον από το μωρό σας. Πιο εύκολα θα συναναστρέφεστε μια μαμά που γνωρίσατε μόλις πρόσφατα στο πάρκο, παρά την παιδική σας φίλη, η οποία, ούσα ελεύθερη, αναφέρεται συνέχεια στη Σαββατιάτικη της έξοδο και στα "προβλήματα" που αντιμετωπίζει με τον τάδε και το δείνα υποψήφιο φίλο της.