Πώς να προετοιμάσετε το παιδί σας για το νηπιαγωγείο!

Το παιδί σας πρόκειται να πάει στο νηπιαγωγείο κι έχετε εντοπίσει κάποιες αλλαγές στη συμπεριφορά του. Μην αγχώνεστε, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ακόμα και τα παιδιά που έχουν πάει παιδικό σταθμό δυσκολεύονται να δεχθούν ότι θα αλλάξουν περιβάλλον, δάσκαλο και ότι θα πρέπει να γνωρίσουν από την αρχή καινούργιους φίλους. Υπάρχουν παιδιά που γίνονται πιο ευαίσθητα και κλαίνε με το παραμικρό και κάποια που εκφράζουν την ανησυχία τους με αντίδραση. Θέλετε να μάθετε πώς να προετοιμάσετε το παιδί σας;

Τι πρέπει να κάνετε για να μειώσετε το άγχος του...

Εξηγήστε του τι θα αλλάξει και πώς θα είναι από εδώ και πέρα τα πράγματα...Το παιδί σας έχει να αντιμετωπίσει κάτι άγνωστο και η φαντασία του καλπάζει...Για αυτό θα πρέπει να του μιλήσετε για το νέο του σχολείο και εάν είναι εύκολο πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα πηγαίνετε μαζί να το δει.

Μιλήστε του για όλα όσα δε θα αλλάξουν...Διαβεβαιώστε ότι κάποια πράγματα όπως το παιχνίδι, ότι θα διαβάζετε μαζί και ότι θα το φροντίζετε δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Διασκεδάστε το....Σίγουρα τα ψώνια για το σχολείο μπορούν να του φτιάξουν τη διάθεση, όπως και το να ξεκινήσει να κάνει παρέα με κάποιο μελλοντικό συμμαθητή του κάτι που θα το βοηθήσει πολύ στην προσαρμογή του τις πρώτες μέρες.

Τονίστε του πως δεν είναι μόνο του στο νέο ξεκίνημα…Το μικρό σας πρέπει να γνωρίζει πως και τα άλλα παιδάκια στην τάξη του πρέπει να αντιμετωπίσουν ακριβώς τα ίδια πράγματα με εκείνο.